Mňamky anebo oblíbená jídla
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Assassin: Jo, hlavně ten první

Ale ty ostatní vypadají dobře (prostě normální jídla - i když ten eintopf by se mohl zkusit). No můžeš to připomenout na internacionálním Sigil srazu - třeba si budeme sami vařitDradeel píše:Belladonna Bun-cake
A simple little dish for a rainy afternoon.
Cornflour,
The eggs of a seabird,
A spoon of the Whitecap fungus,
The fruit of your choice for sweetening,
One small measure of the belladonna root.
Prepare as one would a breadloaf, though less time given to the rising.
Bake in a well stoked hearth under leaves for one turn of the hourglass.
Notes to myself: Refrain from eating this ever again. Exceptionally poisonous. Remember the unfortunate week on the kitchen floor.

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Dradeelovo zeleninové překvapení
Jídlo které bylo překvapivě velmi chutné. Nedoporučuji jako hlavní jídlo po dalších 300 let. Může nastat určitá dezorientace.
Do velkého hrnce dej 2 šálky panenského Netheriského olivového oleje a 1 velkou, nakrájenou cibuli.
Cibuli v oleji lehce osmažíme na mírném ohni, dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme 2 nasekané mrkve a 2 nasekané stonky celeru.
Lehce smažíme další 3 minuty.
Přidáme 1,5 litru vody a přivedeme do varu.
Přidáme 2 oloupané a nakrájené brambory, 1 sklenici bílého vína (zjistil jsem, že Myth Rhynnské ročníky jsou dokonalé), 1 bobkový list, 2 nakrájená rajčata a pro dochucení nasekaný česnek.
Vaříme zakryté, na mírném ohni, dokud není zelenina téměř křehká. Přidáme 2 skleničky nasekaného špenátu a vaříme dalších 15 minut. Podáváme horké s nastrouhaným sýrem.
Poznámka: Pro orčí verzi nahradíme všechny ingredience tuřínem.
Ta poznámka mě dostala
, Jan by si s orkama rozuměl.
Jídlo které bylo překvapivě velmi chutné. Nedoporučuji jako hlavní jídlo po dalších 300 let. Může nastat určitá dezorientace.
Do velkého hrnce dej 2 šálky panenského Netheriského olivového oleje a 1 velkou, nakrájenou cibuli.
Cibuli v oleji lehce osmažíme na mírném ohni, dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme 2 nasekané mrkve a 2 nasekané stonky celeru.
Lehce smažíme další 3 minuty.
Přidáme 1,5 litru vody a přivedeme do varu.
Přidáme 2 oloupané a nakrájené brambory, 1 sklenici bílého vína (zjistil jsem, že Myth Rhynnské ročníky jsou dokonalé), 1 bobkový list, 2 nakrájená rajčata a pro dochucení nasekaný česnek.
Vaříme zakryté, na mírném ohni, dokud není zelenina téměř křehká. Přidáme 2 skleničky nasekaného špenátu a vaříme dalších 15 minut. Podáváme horké s nastrouhaným sýrem.
Poznámka: Pro orčí verzi nahradíme všechny ingredience tuřínem.
Ta poznámka mě dostala

Zlodějovou školou je sám život. Hřbitovy jsou plné těch, kteří propadli u zkoušek.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vaříme s kapalným dusíkem 
Hmm, vypadá to jako dobrý nápad (dá se koupit někde v obchodě?):
http://www.101cookbooks.com/archives/001366.html

Hmm, vypadá to jako dobrý nápad (dá se koupit někde v obchodě?):
http://www.101cookbooks.com/archives/001366.html
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
A co tak poslat mi taky jednu porci? a křenu hodně, ano?....zní to dobře...hm, asi dopíšu nějaký nový recept na naše stránečky....než to tam nadobro umře...Vlasák píše:No, v neděli jsem si dal do nosuStrejda udělal "guláš dvou barev" - hovězí a vepřovej na jednom talíři, tři druhy knedlů, celé sypáno křenem a strouhaným sýrem. Nechal bych si to líbit i dneska k obědu

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Takže, dnes po třech dnech, kdy jsem neměla de facto nic (v pátek ořechový rohlíček, v sobotu 2 instantní brokolicové polévky, v neděli už opravdu nic) jsem si v pekařství naproti koupila zeleninovou pizzu a smaženku s chlebem. Docela dobré 

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Swashbuckler
- Sigilan
Můžu poradit celkem jednoduchý, rychlí a hlavně levný pokrm, který skutečně nasití.
Takže, na malé kousky nasekáme 1 papriku, 1 cibuli a 1 rajče, přidáme nakrájené 2 stroužky česneku. Rozehřejem pánev a na olivovém oleji to děláme 5 minut (na středním plameni). Samozřejmě mezitím to okořeníme špetkou pepře, lžyčkou soli (nebo dle chuti) a lžyčkou kari.
Jako přílohu si můžem udělat rejži, ale lepší je rozumná porce jakýchkoli těstovin, které nám chutnají.
Je to dobré, levné a rychlé. Často jsem to praktikoval, když jsem přišel z práce a za chvíli se mazalo se třeba do posilovny nebo na kalbu.
PS: Není to těžké a dodá to potřebné vytamíny a energii.
Takže, na malé kousky nasekáme 1 papriku, 1 cibuli a 1 rajče, přidáme nakrájené 2 stroužky česneku. Rozehřejem pánev a na olivovém oleji to děláme 5 minut (na středním plameni). Samozřejmě mezitím to okořeníme špetkou pepře, lžyčkou soli (nebo dle chuti) a lžyčkou kari.
Jako přílohu si můžem udělat rejži, ale lepší je rozumná porce jakýchkoli těstovin, které nám chutnají.
Je to dobré, levné a rychlé. Často jsem to praktikoval, když jsem přišel z práce a za chvíli se mazalo se třeba do posilovny nebo na kalbu.
PS: Není to těžké a dodá to potřebné vytamíny a energii.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
sevencreature: Nemusí, i když jsem se válela loni o prázdninách 2 měsíce doma a přežírala se pořád nějakým jídlem, převážně sladkým, tak jsem duchovitě vypadala pořád
a tady z toho mého "x dní nežeru a pak do sebe začnu cpát hromady cukru, smažené sýry a ostatní dietní radosti" by lidé s běžným metabolismem byli jak koule
jelikož tělo, když mu nějakou dobu nedodáváš živiny a pak do něj něco hodíš, si začne všechno ukládat coby tuk, no to moje naštěstí ne 

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
- Swashbuckler
- Sigilan
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
omluva...já totiž lečo dělám právě tak...až na to curry a těstovinu...a česneku není nikdy dost...každopádně vyzkouším dle návodu (zítra)Swashbuckler píše:Seven: Stydim, stydim...
Alexa: Kdepak, chuťově to lečo, ani zdaleka nepřipomíná a je to šmakózní.

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Swashbuckler
- Sigilan