Průšvihy a zážitky ze školy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Fortune
Sigilan

Příspěvek od Fortune »

Na strednej ktoru koncim tento rok sme raz na labakoch pisali pisomku z prikladov, boli dva, jeden som vyratal druhy nie. Odovzdali sme papiere a profka zacala opravovat. Spoluziak mal oba dobre a dostal za 1. Uz sa pomaly ale isto blizila ku mne ked do labaku vstupila dalsie profka z fyziky a zavola tu nasu do kabinetu ktory je sucastou labaku. Isli sa o niecom rozpravat a tak zatvorily dvere. Chvilu sme tam sedeli a ked sa 5 minut nic nedialo tak som vytiahol cisty papier, prepisal spoluziakovu (tu za 1) pisomku a vymenil v kopke papiere. Tak o dvadsat minut sa vratila, prisla na moju pisomku, opravila a bum za 1 :-D
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Aneb s poctivosti rozhodne nejdal nedojdes :).
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

necrotising_ píše:Aneb s poctivosti rozhodne nejdal nedojdes :).
s poctivostí nejdřív pojdeš :twisted: :lol:
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

necrotising_ píše:Jsme se dneska se dvema kamosema sli podivat na zakladku, za ucitelama a tak...
Jo tak tohle jsem si minulý rok vyzkoušel taky. Měli jsme sraz ze základky po X letech a součástí programu bylo právě toto extempóre.
Bylo to strašně divný. Ta škola byla najednou taková malá a obyčejná.
A nebýt tam ukecaného školníka, který nás provázel a všude pustil, bylo by asi jen trapné ticho.
Jjjj. Nelze se dvakrát vrátit do téže řeky. :-(
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

...moje střední škola už ani neexistuje...semlel ji nějak čas, nebo tak něco...a docela bych se po ní prošla... ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

KOFi píše:Učíte/učili jste se na ústní zkoušky úplně všechny okruhy otázek :?: - Já většinou jdu na zkoušku a umím tak polovinu až dvě třetiny učiva (nejdříve se mi učit nechce a potom už na to nějak není čas :oops: ) a spoléhám při tom na štěstí (většinou mi to vyjde dokonale a mám tak pověst haluzáka).. 8-)
Tak mi to dneska opět prošlo :!: :dancing: 8-) - Šlo sice jen o zápočet, ale byl ústně a já zhruba uměl asi jen tu polovinu otázek.. :-D
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mě by na ZŠ nedostali ani omylem. V červnu roku 1999 za mnou zapadly dveře, od té doby jsem tam nebyla a vůbec mi to nechybí, ba naopak. A na střední jsem taky nebyla, vyjma toho, když mi 2x potvrzovali a jednou potvrdit odmítli vysvědčení.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Ze základky jsem vypadla v červnu roku 2002 a od té doby jsem tam byla jednou - a to když se tam konalo okresní kolo biologické olympiády, jinak by mě tam nikdo nedostal. Většina bývalých spolužáků se ke mně od září 2002 přestala znát a dělala, že absolutně neví, kdože vlastně jsem, tak proč bych se tam měla kdy vracet?
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Já už taky na základce 5 let nebyl, ale kdyby byla příležitost tak se tam klidně podívám.

Nedávno jsem dělali sraz se spolužáky ze základky a byla to hodně povedená akce, některý z těch lidí jsem 7 let neviděl a bylo dost zajímavý zjisti co kdo dělá nebo nedělá. A i když jsem některý ty lidi tenkrát moc nemusel, tak už je to dost dlouhá doba na to aby jsme se vraceli ke starým problémům.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Na základce jsem byl jednou, společně se svým spolužákem. Šli jsme se podívat jenom za třídním učitelem (rovný člověk - jednou mě zachránil před problémy s policií, takže jsem se z vděku odhodlal vydat se ještě jednou na ZŠ). Kromě něho se tam k nám každý odmítal znát, všechno takové depresivní a cizí. To jsme byli venku teprve rok! Vyzbrojen touto zkušeností jsem následné návštěvy bývalých škol zavrhl, jen na gympl jsem si došel vybrat peníze, co mi škola dlužila za přeplatky u obědů 8-)
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

to jsou hrozné iluze o osobním přístupu ve škole, jdete tam jen jako kusy masa k úpravě a jako upravené kusy masa vycházíte, obvykle v tom není nic osobního a už vůbec ne dlouhodobého

jediný ústav, kam jsem se takhle stavil byla školka, tam to bylo ok
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Také přidám jednu zkouškovou historku. V hlavních rolích se představí:

drsoň profesor (jméno neznámé) - fyziolog. S oblibou pokládá otázky, které jsou absolutně mimo osnovy, a na vyhozené studenty pokřikuje z okna: "Lidičky, podívejte se! Tenhle blbec chce být doktorem!"

student pohodář (jméno neznámé) - studium nepatří mezi jeho koníčky, většinu zkoušek úsěšně absolvuje přesně dle pravidla tří - na třetí pokus a za tři. Zato však ke každé zkoušce přichází perfektně upraven - padnoucí oblek, ladící boty, ostřihaný, oholený.

ostatní studenti - ostatní studenti.

scéna: zkouška z fyziologie
kulisy: chodba před zkušební místností

Student pohodář vchází na chodbu, kde již postávají & posedávají nervózní studenti. Někteří z nich si povzdychávají, že se na zkoušku učili pouhé tři týdny, na což student pohodář poměrně v klidu odvětí, že on tajům sedmisetstránkové učebnice věnoval půlhodinu včerejšího večera.
"Nemáš šanci," zní nekompromisní premisa ostatních.

Nastává hodina H, minuta M, seknunda S a miliseknuda MS a student pohodář jest povoláván do jámy lvové. Ke lvu, který nikdy nemá dost... Po zaklapnutí dveří není slyšet ani hlásky. Zdá se, že šelma okamžitě a úspěšna zaútočila na hrdlo... Uběhne minuta děsivého ticha a dveře se otevírají znovu. Žádné smítko na saku, žádný zkřivený vlásek, stále se lesknoucí polobotky - je to duch, či byly ty miliardy ubohých buňek odvrhnuty jako nehodné pozření? Vypadá to tak.
"My jsme ti to říkali," zní nekompromisní verdikt ostatních.

Student pohodář v odpověď mlčky ukazuje obsah indexu: "22. 6. 1970 vyhořel"... Ne! To není "vyhořel", nýbrž "výborně"! Polovina studentů upadá do mdlob, druhá polovina nevěřícně třeští oči a třetí polovina tam samozřejmě není.
"Na co se tě ptal?" zní nekompromisní dotaz ostatních.
"vddwv k bw vhsaočysy bsmyv bsafg yvn YyvcXxpy awnfvůa?" - ano, zhruba takto triviálně připadá ona otázka ostatním.
(nyní třeští oči i ti v mdlobách)
"A jak jsi to věděl?"
"Když jsem ráno čekal u holiče, četl jsem si 100+1 a tam o tom byl článek."
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

yenn: Život je zvláštní, že? :-| :anxious:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

2 yenn: :lol: :lol: :lol: a pak že se nedějou zázraky.

dle datumu v indexu hadám, že to byl tvůj otec :?: :think:
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

SiNuHeT píše:Maturita z matiky byla procházka růžovým sadem, to ústní zkouška z fyziky na vysoké... "Vezměte si papír a odvoďte mi časově nezávislou Schrödingerovu rovnici." Prof. Alexa je divný!
Ehm je to určitě prof? Na VŠCHT taky máme jednoho Alexu na fyziku, ale profesuru fakt nemá :) takže otázka je vlastně jiná - na jaký škole se ta zk udála? :twisted:
Vampiria píše:Mě by na ZŠ nedostali ani omylem. V červnu roku 1999 za mnou zapadly dveře, od té doby jsem tam nebyla a vůbec mi to nechybí, ba naopak. A na střední jsem taky nebyla, vyjma toho, když mi 2x potvrzovali a jednou potvrdit odmítli vysvědčení.
Vzhledem k tomu, že jsme se s rodinkou 5krát stěhovali (po celé republice) tak oběhnutí všech ZŠ na který jsem kdy chodil by mi zabralo....dlouho
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“