Total War

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

AlieN píše:...(tihle správci mě stejně pěkně štvali, ve všech městech kde to šlo jsem měl členy rodiny a kde ne tak jsem si aspoň sám nastavoval stavění budov a kroucení jednotek...
Nechápu, co těmi správci autoři hry sledovali. Jestli to měl být způsob, jak tu hru co nejvíce ztížit, tak velmi účinný a velmi nefér :-? Já byl zvyklý skoro v každém kole měnit množství vojáků ve městě a následně tedy míru zdanění atp., což takhle nejde a dost na tom prodělávám... :-/

Ad špína - hm, asi to vyzkouším s tím vymlácením. Jsem zvědav, co zbude třeba z takového Kartága, které má toho času 33 000 obyvatel a je mou nejrizikovější provincii...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmm, sice jsem tuhle hru vůbec neviděl, ale vaše diskuse mě celkem zaujala (a nalákala) :think:

Tohle městské FAQ:
http://db.gamefaqs.com/computer/doswin/ ... ty_man.txt
doporučuje u zajatých velkých měst (27000+) vzálených od centra chirurgickou exterminaci...

A jako horní hranici radí 24000 obyvatel ve městě.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

7c: Tahle série rozhodně stojí za to :-P A za co? Minimálně za vyzkoušení.

Nj, už jsem tu exterminaci začal provozovat, ono 24 000 člověk získá dost rychle... Ale nepovažuju tohle za dobré herní řešení, myslím, že autoři mohli vymyslet i jiné/lepší způsoby :-/ Dost mi v RTW chybí ta možnost nasazovat špehy, klteří by zvyšovali loajálnost populace. To bylo myslím chytré a ospravedlnitelné i zde.

A pak mi tu oproti MTW hodně chybí ty věci kolem náboženství - rozvracení nepřátelských provincií za pomoci víry, křížové výpravy... Ale chápu, že tohle v RTW být nemohlo ;-)

EDIT:
Z dotazů na http://rometotalwar.phorum.cz :
"zajímalo by mě jestli římani byli židi nebo křesťané člověk jim trochu zvedne daně a hned se bouří"
:shock: :lol: :lol: :lol:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ghrrrrr. Teď mě ta hra ale vážně naštvala. Neoznámila mi pokles popularity u senátu. Já všechna informační okna studuji VELMI pečlivě, tudíž je vyloučeno, že bych si toho nevšiml. Během cca 10ti tahů, kdy jsem zlikvidoval rebely ve 4 městech, mi ubylo 6 bodů hodnocení a já o tom vůbec nevěděl. :evil: :-(
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Ajantis píše:Ghrrrrr. Teď mě ta hra ale vážně naštvala. Neoznámila mi pokles popularity u senátu. Já všechna informační okna studuji VELMI pečlivě, tudíž je vyloučeno, že bych si toho nevšiml. Během cca 10ti tahů, kdy jsem zlikvidoval rebely ve 4 městech, mi ubylo 6 bodů hodnocení a já o tom vůbec nevěděl. :evil: :-(
Tak to mě by se stát nemohlo..... do mínusu to totiž klesnout nemůže :lol:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

AlieN: Já hraju za Bruty a ti jsou hodně orientování do těch vyšších vrstev a na senát. Moc nevycházím s plebsem (vlastně mě nenávidí), ale o to víc jsem se držel v přízni senátu. Už mi chyběly jen 2 bodíky k absolutní přízni a teď tohle... :evil:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Hmm, já hrál za Juliovce a ti mají naopak dobré vztahy s tím plebsem ;-)

btw: napiš potom jak jsi hru ukončil, zajímalo by mě jestli to jde i jinak než vojensky a když máš dobré vztahy s římem tak budeš mít možná i jinou možnost
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

2 Ajantis - možná máš takové problémy s městy a rebéliemi v nich právě kvůli těm špatným vztahům s plebsem. Prostý lid tě nenávidí, tak tě zasypává odpadky :lol:
AlieN píše:btw: napiš potom jak jsi hru ukončil, zajímalo by mě jestli to jde i jinak než vojensky a když máš dobré vztahy s římem tak budeš mít možná i jinou možnost
Pokud sama hra nekecá, tak to asi jinak nepůjde...
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Frosty píše:Pokud sama hra nekecá, tak to asi jinak nepůjde...
Jj, i v manuálu je tohle prezentováno jako jediný způsob ukončení. Ale vyzkouším to, už jsem se do přízně senátu zase docela dostal. A ani lid už mě tak nenávidí, mám u něj 5 bodů 8-)
Jinak mé vztahy s obyvatelstvem se už výrazně zlepšily, stačila jedna velká čistka, posílení obchodu, co nejvíc populistických upgradů a rázem si mé impérium zase hoví na trůně světa 8-) (*klep* *klep*)
Tak mě napadá, jaké byly nejvyšší příjmy některého z vašich měst? Mně Athény právě teď vydělávají 3600 za rok.
Ale musel jsem na pár dní chtě nechtě vysadit, bo jsem v Praze. Snad se impérium beze mne zatím nezhroutí...

Jo a je ta hra pekelně návyková. Jako všechny předchozí Total War.
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Ajantis: Najvacsi prijem jedneho mesta bol priblizne 7000-8000. Ale to uz su maxima, ktore velmi zavisia na vyvoji okolitych miest, obchodu. Rozhodne si nenechavajte cudzie lode v blizkosti vlastnych pristavov alebo postavat cudzie vojska na vasom uzemi, robi to nemale skody na prijme.

btw, skusali ste tuto modifikaciu? http://www.rometotalrealism.org/
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Ajantis píše:Jo a je ta hra pekelně návyková. Jako všechny předchozí Total War.
JJ 8-) ... ''Tak, ještě jeden půl-rok a jdu spát..... Hmm - tak tedy ještě vyřídím ty menší nepokoje a....... (o 3 hodiny později) ...''jo! pátá zabraná provincie... a hele za chvilku budu moct vycvičit gladiátory - to je hnedle musím otestovat..... :lol:

Jinak gratuluji ke zlepšení spokojenosti - jak vidno - čistky opět nezklamali :twisted: :lol:

A k tomu konci - já nakonec na Řím zaútočit musel. Scipiovci i Bruti začali přesouvat veškerá svá vojska k mým sídlům a jejich útok byl na spadnutí. Do 'provinčního' zakončení mi chyběli ještě 3 oblasti, a ty už bych 100%ně dát nestihl....
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Je souvislost mezi snižováním daní a popularitou lidí, která se zobrazuje v kolonce "senát" počtem těch bodíků u jendotlivých rodů? Tedy souvisí popularita, která se vám zobrazuje v menu provincie s tou ve statistikách? Nejni mi totiž úplně jasné, z čeho se ta v kolonce "senát" odvozuje. Jestli se vyplatí mít tu provinční 150 a ne jen 120 atp...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak Rome: The Total War bylo před malou chvíli pokořeno 8-)
Trvalo mi to nějakých 200 tahů, ovládl jsem 51 provincií a poté vytáhl na Řím. Jak jsem doufal, že by to šlo dohrát "nějak" s pomocí senátu, tak bohužel ne. Byť stoupá vaše moc, senát se (oprávněně) začne bát o svou pozici, navíc staráte-li se o své poddané zodpovědně, budete u nich velmi populární a to senát nesnese. Ke konci už mě nehorázně šikanoval, popularita u něj byla na 2 bodech, nejmenoval mě do úřadů, musel jsem si sám odkrouhnout 4 svoje vůdce... Ale vyplatilo se 8-)

Ještě k RTW obecně - velmi se mi tady líbí lépe zpracovaný obchod oproti Medievalu, hlavně ten námořní, že už nemusíte mít na každém políčku svou flotilu. Diplomacie je též v nejlepším pořádku, na nový model taktické mapy jsem si rovněž zvykl.
Ale zase je tu mnohem menší znovuhratelnost než u Medievalu, popravdě ani nemám motivaci zkusit to znova. Především je problém, že nelze začít v jiném roce než těch 270 př. n. l. U MTW byla ta výhoda v podstatě 4 časových údobí. A ty další národy taky nevypadaj kdovíjak originálně...

No a ta vyhypovaná grafika soubojů... K čemu to? Za celou hru jsem ji neviděl ;-) Ale říkám si, že si teď pár menších soubojů z historických bitev vyzkouším, abych viděl, jak to vypadá, a hlavně *želvu* v akci.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Ajantis : Ale prečo ? Mňa najviac bavilo hrať v Medievale práve kôli rozdielnostiam pri národoch. A to ich ani nebolo tak vela ako pri Rome Total War. Na druhej strane, ak nehráš bitky, tak to pre teba moc znamenať nemusí.

Btw tak ma napadá - Podarilo sa vám v Medievale vyrábať za Francúzov vo Svätej Zemi Templárov ??? Je tam pri niektorej provincii, že je známa práve týmto. Mne sa to však nikdy nepodarilo.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

nuke: Mně v RTW ale právě ty rozdíly mezi národy moc velké nepřijdou. V MTW to bylo lepší, ten jsem hrál několikrát. A pokaždé v jiném údobí.

A ještě si musím postěžovat na sebe, resp. na hloupé pojmenování obtížnosti v RTW - jako default je nastavena "střední". Tak si říkám, že "střední" je asi *střední*, pročež jsem ji tak nechal a dal se do hraní. Bohužel se ukázala až otravně jednoduchá, tak jsem teď mrknul do nastavení a ony jsou tam ty možnosti 4 a "střední" je tak vlastně *mírně lehčí*.
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“