Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
Těžko lze nesouhlasit. Naposled jsem to četl v prváku na gymplu a totálně tím odrovnal češtinářku, když jsem jí předal rozsáhlý referát plný zmínek o Sardaukarech, melanži, a navigátorské Gildě. Než aby se pokoušela proniknout do obsahu, tak mi radši dala za jednaVampiria píše:...zato Duna je skvělá

Neferit: jestli tě Duna zaujme, rozhodně doporučuji šáhnout po Předehrách k Duně (napsáno Herbertovým synem) a dalších dílech. Celkem je to hezkých 9 svazků, tož se máš na co těšit.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm....Geralt píše:Neferit: jestli tě Duna zaujme, rozhodně doporučuji šáhnout po Předehrách k Duně (napsáno Herbertovým synem) a dalších dílech. Celkem je to hezkých 9 svazků, tož se máš na co těšit.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, mě nebavilo ani jedno - jak předehry, tak pokračování
jediné, co z toho stojí imho za to, je Duna samotná, zbytek knih je takový divný...Duna dávala velký prostor pro fantasii - co bylo předtím, co bude teď..kdežto když se čte kniha, tam onen prostor z velké části mizí, je to nastíněno jasně a tak..

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Gothmog
- Sigilan
Brianovy knihy jsou takový moc polopatický jde jen o popis děje ve Frankových knihách je víc věcí neobjasněných a to co se děje je většinou jen v myšlenkách hlavního hrdiny a navíc tan konec celé ságy jestli to někdo dokončí bude to spíš na škodu než ku prospěchu věci do teďka si každej mohl domyslet to svoje.
mimochodem četl jsem všechny originály Duny + Služebnický džihád a Předehru : Corriny
mimochodem četl jsem všechny originály Duny + Služebnický džihád a Předehru : Corriny
Naposledy upravil(a) Gothmog dne 19.5.2006 0:55, celkem upraveno 2 x.
red great wyrm - můj favorit
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Gothmog
- Sigilan
Mně osobně se celá trilogie prvních tří knížek líbila daleko víc než filmové zpracování zvlášť dobrá je podle mého názoru 3 knížka osudy Leta 2 jsou skvělý a jeho cesta na imperátorský trůn je nejzajímavější z celé Frankovy tvorby (ale je to otázka názoru )Neferit píše:Tak jsem se v ponělí dokopala k tomu, abych konečně zase zašla do knihovny... příjemně mě překavpilo, že tam člověk může objevit i něco z toho, u čeho do mě kámoš pořád hustí nutnost přečtení - a to knihu Duna. Už si hoví u mě na poličce a chystám se k jejímu přečtení.
Půjčila jsem si i knihu, jejíž filmové zpracování se mi líbilo a vždycky se u něho nasměju... Limonádový Joe. Kniha mě zklamala. Možná se to ještě trochu rozproudí (přece jenom, jsem kousek za polovinou), ale nevim, nevim
Naposledy upravil(a) Gothmog dne 19.5.2006 0:54, celkem upraveno 1 x.
- Gothmog
- Sigilan
Literatura: Co čtete?
pasní neni moje silná stránka tak se omlouvám
Naposledy upravil(a) Gothmog dne 19.5.2006 14:06, celkem upraveno 2 x.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
ad filmy - jsou docela dobré, konkrétně ten první Lynchův a pak to nejnovější zpracování Proroka a Dětí, na tom novém zpracování Duny je až příliš vidět nízký rozpočet (já nejsem nijak zvlášť vysazený na ohromující výpravu a bezchybné triky, ale když natočíte exteriéry z pouštní planety v ateliéru na Barrandově tak to vypadá hodně směšněGothmog píše:Mně osobně se celá trilogie prvních tří knížek líbila daleko víc než filmové zpracování zvlášť dobrá je podle mého názoru 3 knížka osudy Leta 2 jsou skvělý a jeho cesta na imperátorský trůn je nejzajímavější z celé Frankovy tvorby (ale je to otázka názoru )

Vampi: to je problém více pisatelů na fórum

- Gothmog
- Sigilan
Já ty filmy rozhodně nesrážím zpracovat tak složitou předlohu a udržet takovej rozpočet určitě nebylo lehký jen podotýkám že knížky jsou víc propracovaný ( do filmu lze těžko převést všechno tak aby to mělo spád a přijatelnou délku)AlieN píše:ad filmy - jsou docela dobré, konkrétně ten první Lynchův a pak to nejnovější zpracování Proroka a Dětí, na tom novém zpracování Duny je až příliš vidět nízký rozpočet (já nejsem nijak zvlášť vysazený na ohromující výpravu a bezchybné triky, ale když natočíte exteriéry z pouštní planety v ateliéru na Barrandově tak to vypadá hodně směšněGothmog píše:Mně osobně se celá trilogie prvních tří knížek líbila daleko víc než filmové zpracování zvlášť dobrá je podle mého názoru 3 knížka osudy Leta 2 jsou skvělý a jeho cesta na imperátorský trůn je nejzajímavější z celé Frankovy tvorby (ale je to otázka názoru ))
Vampi: to je problém více pisatelů na fórum
Lynchův film je co se týče přepisu asi nejlepší ale je přece jenom starší a to je u žánru sci-fi někdy problém
Předlohy se asi nejvíc
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že naopak stará filmová sci-fi mají zvláštní kouzlo, které se mezi těmi dnešními efekty a světly už moc nenajde. Ostatně má nejoblíbenější filmová sci-fi je ještě o 10 let starší než Lynchova Duna. A to, že je Carpenterova Dark Star tak technologicky zastaralá, je imho její přednostGothmog píše:...Lynchův film je co se týče přepisu asi nejlepší ale je přece jenom starší a to je u žánru sci-fi někdy problém

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Na věku mi celkově nějak zvlášť nezáleží - ale to je jen odbočka.Ajantis píše:Já bych řekl, že naopak stará filmová sci-fi mají zvláštní kouzlo, které se mezi těmi dnešními efekty a světly už moc nenajde.
Ty televizní Duny bylo něco příšerného

Ad ty předehry - no, neříkám, že je literární perla, ale celkově se mi líbily... Ty pokračování Duny mají u mně tu nevýhodu, že už mě to nějak nezajímá - příběh má skončit v tom nejlepším

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.