Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

AlieN:Jezdí, ale já mám málo času a cesta do knihovny je dlouhá.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

tak jsem se opět jednou dostala do knihovny a sebrala jim téměř celeého Clavella...Smršť je výborná...a na střídačku to pro ulehčení prokládám Nezbytnýma věcma...super čtení obojí... :-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Vampiria píše:...zato Duna je skvělá 8-)
Těžko lze nesouhlasit. Naposled jsem to četl v prváku na gymplu a totálně tím odrovnal češtinářku, když jsem jí předal rozsáhlý referát plný zmínek o Sardaukarech, melanži, a navigátorské Gildě. Než aby se pokoušela proniknout do obsahu, tak mi radši dala za jedna :-)

Neferit: jestli tě Duna zaujme, rozhodně doporučuji šáhnout po Předehrách k Duně (napsáno Herbertovým synem) a dalších dílech. Celkem je to hezkých 9 svazků, tož se máš na co těšit.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Geralt píše:Neferit: jestli tě Duna zaujme, rozhodně doporučuji šáhnout po Předehrách k Duně (napsáno Herbertovým synem) a dalších dílech. Celkem je to hezkých 9 svazků, tož se máš na co těšit.
Hmmm.... :snooty:, přečti si nejdřív pokračování Duny psaná samotným Herbertem, konkrétně hned dvě následující knihy se podle mě zcela vyrovnají Duně, Předehry jsou už o dost slabší (a úplně se vyhni všem Historiím které taky píše Herbertův syn, absolutně postrádají kouzlo původní knihy :evil:)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

AlieN píše:Předehry jsou už o dost slabší
IMO jsou docela dobré :wink: Mně spíš moc nezaujaly pokračování Duny - především druhá kniha.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hmm, mě nebavilo ani jedno - jak předehry, tak pokračování :roll: jediné, co z toho stojí imho za to, je Duna samotná, zbytek knih je takový divný...Duna dávala velký prostor pro fantasii - co bylo předtím, co bude teď..kdežto když se čte kniha, tam onen prostor z velké části mizí, je to nastíněno jasně a tak..
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Gothmog
Sigilan

Příspěvek od Gothmog »

Brianovy knihy jsou takový moc polopatický jde jen o popis děje ve Frankových knihách je víc věcí neobjasněných a to co se děje je většinou jen v myšlenkách hlavního hrdiny a navíc tan konec celé ságy jestli to někdo dokončí bude to spíš na škodu než ku prospěchu věci do teďka si každej mohl domyslet to svoje.

mimochodem četl jsem všechny originály Duny + Služebnický džihád a Předehru : Corriny
Naposledy upravil(a) Gothmog dne 19.5.2006 0:55, celkem upraveno 2 x.
red great wyrm - můj favorit
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Gothmog píše:navýc
Tak to me vazne dostalo.
Gothmog
Sigilan

Příspěvek od Gothmog »

Neferit píše:Tak jsem se v ponělí dokopala k tomu, abych konečně zase zašla do knihovny... příjemně mě překavpilo, že tam člověk může objevit i něco z toho, u čeho do mě kámoš pořád hustí nutnost přečtení - a to knihu Duna. Už si hoví u mě na poličce a chystám se k jejímu přečtení.

Půjčila jsem si i knihu, jejíž filmové zpracování se mi líbilo a vždycky se u něho nasměju... Limonádový Joe. Kniha mě zklamala. Možná se to ještě trochu rozproudí (přece jenom, jsem kousek za polovinou), ale nevim, nevim :-?
Mně osobně se celá trilogie prvních tří knížek líbila daleko víc než filmové zpracování zvlášť dobrá je podle mého názoru 3 knížka osudy Leta 2 jsou skvělý a jeho cesta na imperátorský trůn je nejzajímavější z celé Frankovy tvorby (ale je to otázka názoru )
Naposledy upravil(a) Gothmog dne 19.5.2006 0:54, celkem upraveno 1 x.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Navýc, teťka.......ach jo :roll: co takhle si občas po sobě přečíst, co píši?
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Gothmog
Sigilan

Literatura: Co čtete?

Příspěvek od Gothmog »

pasní neni moje silná stránka tak se omlouvám
Naposledy upravil(a) Gothmog dne 19.5.2006 14:06, celkem upraveno 2 x.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Gothmog píše:Mně osobně se celá trilogie prvních tří knížek líbila daleko víc než filmové zpracování zvlášť dobrá je podle mého názoru 3 knížka osudy Leta 2 jsou skvělý a jeho cesta na imperátorský trůn je nejzajímavější z celé Frankovy tvorby (ale je to otázka názoru )
ad filmy - jsou docela dobré, konkrétně ten první Lynchův a pak to nejnovější zpracování Proroka a Dětí, na tom novém zpracování Duny je až příliš vidět nízký rozpočet (já nejsem nijak zvlášť vysazený na ohromující výpravu a bezchybné triky, ale když natočíte exteriéry z pouštní planety v ateliéru na Barrandově tak to vypadá hodně směšně :roll: )

Vampi: to je problém více pisatelů na fórum :-)
Gothmog
Sigilan

Příspěvek od Gothmog »

AlieN píše:
Gothmog píše:Mně osobně se celá trilogie prvních tří knížek líbila daleko víc než filmové zpracování zvlášť dobrá je podle mého názoru 3 knížka osudy Leta 2 jsou skvělý a jeho cesta na imperátorský trůn je nejzajímavější z celé Frankovy tvorby (ale je to otázka názoru )
ad filmy - jsou docela dobré, konkrétně ten první Lynchův a pak to nejnovější zpracování Proroka a Dětí, na tom novém zpracování Duny je až příliš vidět nízký rozpočet (já nejsem nijak zvlášť vysazený na ohromující výpravu a bezchybné triky, ale když natočíte exteriéry z pouštní planety v ateliéru na Barrandově tak to vypadá hodně směšně :roll: )

Vampi: to je problém více pisatelů na fórum :-)
Já ty filmy rozhodně nesrážím zpracovat tak složitou předlohu a udržet takovej rozpočet určitě nebylo lehký jen podotýkám že knížky jsou víc propracovaný ( do filmu lze těžko převést všechno tak aby to mělo spád a přijatelnou délku)

Lynchův film je co se týče přepisu asi nejlepší ale je přece jenom starší a to je u žánru sci-fi někdy problém

Předlohy se asi nejvíc
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Gothmog píše:...Lynchův film je co se týče přepisu asi nejlepší ale je přece jenom starší a to je u žánru sci-fi někdy problém
Já bych řekl, že naopak stará filmová sci-fi mají zvláštní kouzlo, které se mezi těmi dnešními efekty a světly už moc nenajde. Ostatně má nejoblíbenější filmová sci-fi je ještě o 10 let starší než Lynchova Duna. A to, že je Carpenterova Dark Star tak technologicky zastaralá, je imho její přednost :-P
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis píše:Já bych řekl, že naopak stará filmová sci-fi mají zvláštní kouzlo, které se mezi těmi dnešními efekty a světly už moc nenajde.
Na věku mi celkově nějak zvlášť nezáleží - ale to je jen odbočka.

Ty televizní Duny bylo něco příšerného :roll: Fremeni v županech, Paul vypadal spíš jak Harkonen křížený s vandrákem - po vizuální stránce bída. A to, že se snažili křečovitě držet děje je IMO nezachránilo :roll:

Ad ty předehry - no, neříkám, že je literární perla, ale celkově se mi líbily... Ty pokračování Duny mají u mně tu nevýhodu, že už mě to nějak nezajímá - příběh má skončit v tom nejlepším :lol: (ideálně smrtí hlavních postav, případně zabitím někoho jiného :lol:). Nj, tak to zabití tam být nemusí, no...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“