Jo, v tom prvním příspěvku jsem se blbě vyjádřil, měl jsem na mysli rozdíl mezi sektami a církvemi (ale napsal jsem že myslím například křesťanství)Vampiria píše:Vpostatě, náboženství - spíše tedy víru - a sektu srovnávat nelze, ale sektu a církev ano - jelikož se náboženství - spíše tedy víra - má k sektě stejně, jako k církvi, tj. jako cihla k domu - věřící jsou stavebními kameny církve i sekty
Náboženstvo
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Yoshi Snipo
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Dalej: - Krestanstvo stavia boha na najvyssiu priecku, ale nehovori nic o tom, ze ten co neveri v boha je zly clovek ovladany satanom. (VL to hovoria, u nich je len jedno dobro, to su oni, a jedno zlo, jastiericiaci, ktory ovladaju zvysok planety, cierno-biele, az chorobne)Vampiria píše:AlieN:
Jak se odlišuje sekta od církve (...)
- VL je svojim sposobom viera, ale je neprepracovana, chybna, vychadza z veci, ktore niesu prijatelne z isteho hladiska, dajme tomu, ze nas jastericiaci ovladaju, ale my im to dovolime, a ked ja neuznavam VL, ale vazim si lasku, som mily k inym ludom, snazim sa pomahat, som len falosny jastericiak ci co? O.o ... preto ja to nenazyvam viera, ale teoria.
Když je citace dlouhá jako týden před výplatou, tak ji zkrať, zabírá to zbytečně moc místa. Vampiria.
End of hope! - End of love! - End of time, the rest is silence! ~ Nightwish
Síce o tom nič nehovoria, mnohokrát sa kresťania resp. ch cirkevní hodnostári tak správajú... a väčšinou ( najmä v minulosti ) to malo celkom iný podtón..Yoshi Snipo píše: Dalej: - Krestanstvo stavia boha na najvyssiu priecku, ale nehovori nic o tom, ze ten co neveri v boha je zly clovek ovladany satanom.
Aby som povedal pravdu, tak VL mi nevadia vôbec - sú neškodní a sú zdrojom zábavy... ale to sa o kresťanoch rozhodne povedať nedá... teda tí řadovíˇsú tiež väčšinou neškodní, pokiaľ to nie sú úplní fanatici, ale ich samotní cirkevní predstavitelia a celá cirkev svätá sa hnusným spôsobom a vposlednej dobe u nás až abnormálne mieša kam vôbec nepatrí. Čo hľadajú v politike? Čo robí kresťanská strana vo vláde? Majú obrovskú podporu z regiónov ako je Orava, kde je mnoho pobožných a väčšinou aj inteligenčne slabších ľudí ( áno Orava bola vždy zaostalejší región ), kde farári na omšiach v kostoloch ľuďom vymývajú mozgy a doslova im prikazujú koho majú ísť voliť...
Ďalej ma nenormálnym spôsobom irituje keď vidím koľko majetku má katolícka cirkev... koľko pozemkov apd... a ešte chcú od štátu ďalšie peniaze!!! To snáď nemôžu myslieť ani vážne!? Keď raz istý politik na Slovensku povedal, že cirkvi by sa mali najprv všetky majetky spočítať a až potom prípadne dať ďalšie financie, tak ho okamžite odstavili... zrazu sa prišlo na jeho podvody, ktoré určite robí 90% našich poslancov a tým sa ho zbavili... a takéto príklady by som mhool menovať ešte veeľmi dlho...
A potom mi ešte povedzte, že sekty ako VL sú nebezpečnejšie než kresťanstvo...

The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tady už ale narážíš na samotný pojem svobody.Yachiko píše:....a celá cirkev svätá sa hnusným spôsobom a vposlednej dobe u nás až abnormálne mieša kam vôbec nepatrí. Čo hľadajú v politike? Čo robí kresťanská strana vo vláde? ....
Křesťanská víra je pro mne nějaký názor, způsob pohledu na svět. Stejně tak tím názorem může být třeba víra v neviditelnou ruku trhu - tím se nesnažím říct, že jde o stejný typ víry, ale že jde prostě o způsob myšlení, který ten člověk uznává. To, že se tedy ustaví politická strana, která má jako jedno ze svých pojítek křesťanskou víru, je pro mne stejně legitimní jako nějaké pojítko kulturní či ekonomické. Takže proč by nemohli být ve vládě? Protože jsou věřící a logicky tu víru tedy promítají do svých rozhodnutí, názorů, potažmo volebního programu? Tady nejde o nějakou desekularizaci/sakralizaci státu. Ta by nastala až ve chvíli, kdy by se křesťanství zavedlo "státním náboženstvím" nebo něco podobného.
Ja si myslím, že na to, že v našej republike je sloboda názoru a vyznania má katolícka cirkev až nezdravý vplyv na tých, ktorý nie sú veriacimi... tu nejde len o oficiality... nepísané pravidlá sú u nás už trošku iné... to by si však musel žiť na Slovensku, aby si to ividel... kresťansýkm náboženstvom je tu ovplyvnených oveľa viac vecí ako by to malo byť v normálnom štáte so solobodou názoru a vyznania...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
V zemi jako ČR, kde vysoce převažuje ateismus, nejsou křesťané ve vládě tak nebezpeční jako na Slovensku, kde ovlivňují životy kaźdého Slováka. Jenźe křesťanství je zpátečnické a mnoho křesťanů má např. homosexály za zrůdy a ani neuznávají potraty, takže pokud jich je ve vládě mnoho (a to na Slovensku je), negativně ovlivňují chod státu. Proto chápu Yachikovo rozhořčení.Ajantis píše:Tady už ale narážíš na samotný pojem svobody(...)
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Sice netuším jaký vliv mají křesťané ve vládě na Slovensku, ani jak moc omezují práva občanů, ale rozhodně bych v nich neviděl složku, která působí negativně na chod státu, vždyť Slovensko nijak neupadá, že?
pokud jde o jejich negativní/pozitivní vliv na svobodu, tak myslím, že by měli být vnímani jako další názorový proud, prostě se jejich odpůrci musí smířit, že někdo má o dost jiný pohled na svět než oni a konzervatismus rozhodně neuškodí, je rozhodně lepší než bezuzdné povolování všech možných a nemožných věcí, které se týkají vždy jen jediné skupiny obyvatel a nikdy nepřinesou ostatním nic
pokud jde o jejich negativní/pozitivní vliv na svobodu, tak myslím, že by měli být vnímani jako další názorový proud, prostě se jejich odpůrci musí smířit, že někdo má o dost jiný pohled na svět než oni a konzervatismus rozhodně neuškodí, je rozhodně lepší než bezuzdné povolování všech možných a nemožných věcí, které se týkají vždy jen jediné skupiny obyvatel a nikdy nepřinesou ostatním nic
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Yachiko: myslel jsem životní úroveň, ta nijak v důsledku působení křesťanů neupadá, ne?
pokud má církev natolik velkou podporu u obyvatelstva, aby do otázek jako interupce atd. mohla mluvit, pak budiž, sice to dle mě není dobré, ale co s tím nadělat
pokud má církev natolik velkou podporu u obyvatelstva, aby do otázek jako interupce atd. mohla mluvit, pak budiž, sice to dle mě není dobré, ale co s tím nadělat
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ať se Vám to líbí, nebo ne, křesťané jsou částí (a asi velkou) slovenské společnosti, je tedy naprosto přirozené, že se podílejí na rozhodování o jejím osudu. Že se Vám jejich názory nelíbí, je věc jiná a taktéž zcela přirozená. A pokud nechcete, aby tam byli stále, tak jakmile Vám bude 18, vyražte k volbám, nebo emigrujte, nic moc jiného se s tím dělat nedá.
Církev je zločinecná organisace
? Netvrdím, že má "čistou" minulost, ne, její dějiny jsou pěkně krvavé, ale zároveň se na ni nabalují i věci, které jsou jednak silně neověřené, druhak smyšlenky. V současné době často viděnou nenávist atheistů k církvi opravdu nechápu
a v Erroru se se mnou co chvíli dohaduje nějaký blbý satanista, který má plná ústa řečí typu "za pád říše římské mohou křesťané"
A naše sekulární společnost za svůj atheismus (jak prosazovaný první republikou, tak posléze brutálně vynucovaný komunisty) platí celkovým úpadkem hodnot (a tím, že máme komouše ve vládě
). I když pravda, členy KDU-ČSL peklo nechtělo a tak nám je vrátilo, pokud jsou ti Vaši stejní, tak potraťpámbu.
Církev je zločinecná organisace

A naše sekulární společnost za svůj atheismus (jak prosazovaný první republikou, tak posléze brutálně vynucovaný komunisty) platí celkovým úpadkem hodnot (a tím, že máme komouše ve vládě

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nelze nikomu zakázat angažování v politice jen proto, že má jiné názory, než jsou ty vaše. Tohle je to, co omezuje svobodu.
Osobně by se mi zákaz interrupcí též nelíbil (vy ho na Slovensku máte?), ale jediná cesta je prostě volit někoho jiného, popřípadě šířit osvětu mezi ostatními spoluobčany.
Osobně by se mi zákaz interrupcí též nelíbil (vy ho na Slovensku máte?), ale jediná cesta je prostě volit někoho jiného, popřípadě šířit osvětu mezi ostatními spoluobčany.

Naposledy upravil(a) Ajantis dne 28.5.2006 21:58, celkem upraveno 2 x.