Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- Dalcor
- Sigilan
- Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
- Kontaktovat uživatele:
Znám člověka který o Starcraftu tvrdí že je to hroznej ŠIT.
Musím říct že Richarda Knaaka který je autorem Diabla a Warcraftů znám z jiných knihy (průměrné Dragonrealms) a tyto knihy psané na kšeft pro Blizzard jsou opravdu nic moc. Z hlediska jeho jiné kvality (Legend of Huma, Minotaur Wars Trilogy). Ale čim pozdnější kniha, tím také lepší práce (třeba trilogie Válka prastarých ej celkem dobrá). CO mě ale nejvíce štve je překlad. Ty strašlivá anglická jména..... To mě neskutečně ruší.
Musím říct že Richarda Knaaka který je autorem Diabla a Warcraftů znám z jiných knihy (průměrné Dragonrealms) a tyto knihy psané na kšeft pro Blizzard jsou opravdu nic moc. Z hlediska jeho jiné kvality (Legend of Huma, Minotaur Wars Trilogy). Ale čim pozdnější kniha, tím také lepší práce (třeba trilogie Válka prastarých ej celkem dobrá). CO mě ale nejvíce štve je překlad. Ty strašlivá anglická jména..... To mě neskutečně ruší.
Jj, dobre sa to číta - ale to je tak asi všetko - nič si z toho nepamätám - iba taká oddychovka.sevencreature píše:Starcraft - Křížová cesta je kupodivu docela příjemné počtení - pro fanoušky Starcraftu určitě. Je to v podstatě převyprávění první kampaně za Terrany, ale čte se to dobře. Jen to nechce přehnané očekávání

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dalcor píše:Znám člověka který o Starcraftu tvrdí že je to hroznej ŠIT.

Od R. Knaaka jsem nic nečetl, i když mi to bylo nabízeno - ani nevím proč

= = = = = = = =
Nevíte, jestli je možné někde koupit kompletní Kolo Času? A ne, nemám na myslí dílko od Carlose Castanedy

Už mě přestává bavit nakupování v bazarech a LK (ač musím přiznat, že je to finančně velmi výhodné

Hlavně uplně první kniha snad vůbec není k sehnání v papírové podobě

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Prace citam "Nemalujte si to" od Josepha Hellera a neostava mi len povedat, ze je to jedna z najlepsich knih k akym som sa dostal. Na tejto knihe je vynimocne, ze sa tazko da zaradit k nejakemu zanru a napriek tomu je napisana vynikajuco a svojim originalnym ponatim zanre "presahuje".
Na prebale knihy je napisane: "Postmoderna existencionalna groteska? Travestia? Traktat? Absurdne podobenstvo? Experimentalny historicky roman?
Na najlepsie vykreslenie by som pouzil asi to prve, teda postmoderna existencionalna groteska, lebo pod tym si mozno najjasnejsie predstavit, ze kniha je netradicne napisana a zaobera sa historiou. Je vsak napisana tak majstrovsky, ze nie je problem s prehladnostou. Okrem toho je pisana typickym Hellerovym humorom.
Kniha vyobrazuje prelinanie dob filozofov Sokrata, Platona, Aristotela a maliara Rembrandta, pricom, ako iste viete, Rembrandt namaloval obraz Aristotela drziaceho hlavu busty Platona. Tento obraz je akoby osou tejto "postmodernej existencionalnej grotesky", resp. sa obraz zaclenuje do diania prostrednictvom vyobrazenych postav.
Na prebale knihy je napisane: "Postmoderna existencionalna groteska? Travestia? Traktat? Absurdne podobenstvo? Experimentalny historicky roman?
Na najlepsie vykreslenie by som pouzil asi to prve, teda postmoderna existencionalna groteska, lebo pod tym si mozno najjasnejsie predstavit, ze kniha je netradicne napisana a zaobera sa historiou. Je vsak napisana tak majstrovsky, ze nie je problem s prehladnostou. Okrem toho je pisana typickym Hellerovym humorom.
Kniha vyobrazuje prelinanie dob filozofov Sokrata, Platona, Aristotela a maliara Rembrandta, pricom, ako iste viete, Rembrandt namaloval obraz Aristotela drziaceho hlavu busty Platona. Tento obraz je akoby osou tejto "postmodernej existencionalnej grotesky", resp. sa obraz zaclenuje do diania prostrednictvom vyobrazenych postav.

- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
G,Seymour - Zóna smrti (jak "nevinné" naivní venkovské anglické děvče hraje si na protřelého agenta v mnafianské rodině v Palermu jako chůva k dětem za absolutního nevedení jiným ale protřele cynickým agentem. tak...ještě pár kapitol a je dočteno (a mě ne a ne angažovat)

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Právě čtu Zemljatinův (anti)utopický román "My".
Sháněl jsem ho několik let, ale tentokrát mě vyslyšely Lidové noviny a vydaly jej v té své literární edici. Super.
Po pár desítkách stránek se mi velice líbí. Jednak je čtivě napsaná a druhak opravdu zajímavá. Psal ji někdy ve 20. letech a stylem oné společnosti mi připomíná Brave new world. Také je zde totální ovládnutí skrze pocit štěstí, narozdíl od Orwella. Rozhodně doporučuji.
Sháněl jsem ho několik let, ale tentokrát mě vyslyšely Lidové noviny a vydaly jej v té své literární edici. Super.
Po pár desítkách stránek se mi velice líbí. Jednak je čtivě napsaná a druhak opravdu zajímavá. Psal ji někdy ve 20. letech a stylem oné společnosti mi připomíná Brave new world. Také je zde totální ovládnutí skrze pocit štěstí, narozdíl od Orwella. Rozhodně doporučuji.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Něco pro milovníky jazyka:
http://www.hti.umich.edu/cgi/t/text/tex ... MaloryWks2
Le Morte Darthur / by Syr Thomas Malory
Pro ty, kdo se zajímají o Artušovskou legendu povinná literatura (i když předpokládám, že ti už to mají dávno přečtené).
http://www.hti.umich.edu/cgi/t/text/tex ... MaloryWks2
Le Morte Darthur / by Syr Thomas Malory
Pro ty, kdo se zajímají o Artušovskou legendu povinná literatura (i když předpokládám, že ti už to mají dávno přečtené).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Konečně jsem si našel čas na to na co se již nějakou chvíli těším - druhá část Žukovových pamětí. Je to docela zábavné čtení, především ty pasáže ve kterých Žukov přeháněl nebo zamlčoval - redakční korekturou jsou uvedené na krutou realitu
(stálo by za to, dávat podobné poznámky do více knih, ale to je asi utopie...)

- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
O víkendu jsem dočetl knihu Den Trifidů. Je to docela dobré sci-fi, ale podle ohlasů na ni jsem čekal o hodně víc. Je příliš krátká na to aby dokázala pořádně rozpracovat nosné téma, je spíš jako delší povídka než román. Také charaktery a psychologie postav je podle mě poměrně dost jednoduchá, postavy jsou až moc nad věcí a v klidu (v porovnání s tím co se kolem nich děje), nějaké emoce takřka neprojevují a často i důležité věci které se jich týkají jsou v knize zmíněny jen tak mimochodem. Konec knihy pak zcela postrádá závěr a spíš vyznívá do ztracena.
Není to špatná kniha, ale myslím že z takového tématu šlo vytřskat mnohem víc.
A pak jsem přečetl Nikdykde od Gaimana a ta naopak patří k tomu nejlepšímu co jsem za poslední rok přečetl
Není to špatná kniha, ale myslím že z takového tématu šlo vytřskat mnohem víc.
A pak jsem přečetl Nikdykde od Gaimana a ta naopak patří k tomu nejlepšímu co jsem za poslední rok přečetl