Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Knihu podle Starcraftu jsem žádnou nečetl, jen pár knih o Warcraftu a Diablu - ty warcraftí ještě celkem ušly (Vládce klanů je podle původního příběhu Warcraft Adventures a Den draka mě taky docela bavil), zato ta Diablovka (Království stínu) je dost nudná :-?
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Znám člověka který o Starcraftu tvrdí že je to hroznej ŠIT.
Musím říct že Richarda Knaaka který je autorem Diabla a Warcraftů znám z jiných knihy (průměrné Dragonrealms) a tyto knihy psané na kšeft pro Blizzard jsou opravdu nic moc. Z hlediska jeho jiné kvality (Legend of Huma, Minotaur Wars Trilogy). Ale čim pozdnější kniha, tím také lepší práce (třeba trilogie Válka prastarých ej celkem dobrá). CO mě ale nejvíce štve je překlad. Ty strašlivá anglická jména..... To mě neskutečně ruší.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

sevencreature píše:Starcraft - Křížová cesta je kupodivu docela příjemné počtení - pro fanoušky Starcraftu určitě. Je to v podstatě převyprávění první kampaně za Terrany, ale čte se to dobře. Jen to nechce přehnané očekávání 8-)
Jj, dobre sa to číta - ale to je tak asi všetko - nič si z toho nepamätám - iba taká oddychovka. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Dalcor píše:Znám člověka který o Starcraftu tvrdí že je to hroznej ŠIT.
:lol: :lol: :lol: Dobrá věta - dá se použít prakticky úplně na cokoliv ("Znám člověka, který o Dragonlace tvrdí, že je to hroznej shit" :lol:)

Od R. Knaaka jsem nic nečetl, i když mi to bylo nabízeno - ani nevím proč :think: Asi jsem tou dobou neměl moc času :think:

= = = = = = = =

Nevíte, jestli je možné někde koupit kompletní Kolo Času? A ne, nemám na myslí dílko od Carlose Castanedy :wink: :mrgreen:

Už mě přestává bavit nakupování v bazarech a LK (ač musím přiznat, že je to finančně velmi výhodné :wink:) a čekat, kdy se tam objeví další díl.

Hlavně uplně první kniha snad vůbec není k sehnání v papírové podobě :-?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

7C:
Jerson píše:Jedno nedoporučení - pokud máte rádi Starcraft, nečtěte knížku Stín Xel`Nagů. Vůbec. Nekupujte jí, obloukem se jí vyhněte, nebo jí rituálně spalte. Vyhozené peníze.
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Prace citam "Nemalujte si to" od Josepha Hellera a neostava mi len povedat, ze je to jedna z najlepsich knih k akym som sa dostal. Na tejto knihe je vynimocne, ze sa tazko da zaradit k nejakemu zanru a napriek tomu je napisana vynikajuco a svojim originalnym ponatim zanre "presahuje".
Na prebale knihy je napisane: "Postmoderna existencionalna groteska? Travestia? Traktat? Absurdne podobenstvo? Experimentalny historicky roman?
Na najlepsie vykreslenie by som pouzil asi to prve, teda postmoderna existencionalna groteska, lebo pod tym si mozno najjasnejsie predstavit, ze kniha je netradicne napisana a zaobera sa historiou. Je vsak napisana tak majstrovsky, ze nie je problem s prehladnostou. Okrem toho je pisana typickym Hellerovym humorom.
Kniha vyobrazuje prelinanie dob filozofov Sokrata, Platona, Aristotela a maliara Rembrandta, pricom, ako iste viete, Rembrandt namaloval obraz Aristotela drziaceho hlavu busty Platona. Tento obraz je akoby osou tejto "postmodernej existencionalnej grotesky", resp. sa obraz zaclenuje do diania prostrednictvom vyobrazenych postav. :-)
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Antikrist a Anarchismus - historie revolty.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

G,Seymour - Zóna smrti (jak "nevinné" naivní venkovské anglické děvče hraje si na protřelého agenta v mnafianské rodině v Palermu jako chůva k dětem za absolutního nevedení jiným ale protřele cynickým agentem. tak...ještě pár kapitol a je dočteno (a mě ne a ne angažovat) :lol: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Právě čtu Zemljatinův (anti)utopický román "My".
Sháněl jsem ho několik let, ale tentokrát mě vyslyšely Lidové noviny a vydaly jej v té své literární edici. Super.
Po pár desítkách stránek se mi velice líbí. Jednak je čtivě napsaná a druhak opravdu zajímavá. Psal ji někdy ve 20. letech a stylem oné společnosti mi připomíná Brave new world. Také je zde totální ovládnutí skrze pocit štěstí, narozdíl od Orwella. Rozhodně doporučuji.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Právě jsem dočetl Egypťana Sinuheta od Waltariho - přestože historické romány příliš nevyhledávám a i tenhle mi doma hezky dlouho ležel, tak se mi velice líbil a rozhodně ho můžu doporučit, speciálně pokud něco víte o starém Egyptě a jeho mytologii.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Něco pro milovníky jazyka:

http://www.hti.umich.edu/cgi/t/text/tex ... MaloryWks2

Le Morte Darthur / by Syr Thomas Malory

Pro ty, kdo se zajímají o Artušovskou legendu povinná literatura (i když předpokládám, že ti už to mají dávno přečtené).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Tak...naivní děvče se vrátilo domů, mafiani byli pochytáni a cynický agent skončil někde na letišti...mrtvý.... a mě pořád nikdo neangažoval...no jo... 8-) :-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Konečně jsem si našel čas na to na co se již nějakou chvíli těším - druhá část Žukovových pamětí. Je to docela zábavné čtení, především ty pasáže ve kterých Žukov přeháněl nebo zamlčoval - redakční korekturou jsou uvedené na krutou realitu :-) (stálo by za to, dávat podobné poznámky do více knih, ale to je asi utopie...)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

O víkendu jsem dočetl knihu Den Trifidů. Je to docela dobré sci-fi, ale podle ohlasů na ni jsem čekal o hodně víc. Je příliš krátká na to aby dokázala pořádně rozpracovat nosné téma, je spíš jako delší povídka než román. Také charaktery a psychologie postav je podle mě poměrně dost jednoduchá, postavy jsou až moc nad věcí a v klidu (v porovnání s tím co se kolem nich děje), nějaké emoce takřka neprojevují a často i důležité věci které se jich týkají jsou v knize zmíněny jen tak mimochodem. Konec knihy pak zcela postrádá závěr a spíš vyznívá do ztracena.
Není to špatná kniha, ale myslím že z takového tématu šlo vytřskat mnohem víc.

A pak jsem přečetl Nikdykde od Gaimana a ta naopak patří k tomu nejlepšímu co jsem za poslední rok přečetl :-)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Zákulisí Bílého domu - Ronald Kessler - vřele doporučuji, výborný pohled zezadu na zajímavé údálosti ohledně amerického systému vlády (ale obecně lze jistě převzít i pro další:) jen Eružel občas sklouzává k bulváru...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“