SiNuHeT píše:Okurková sezona... Zidane udělal <|> nebeských rozměrů a byl za ni po právu potrestán. Čím ho k tomu dohnal Materazzi nevíme, ví to jen oni dva a možná 2-3 další hráči na hřišti, a přesto Materazziho většina lidí kvůli svému nekritickému obdivu vůči Zidaneho fotbalovým dovednostem odsuzuje za prasárny až taek-wo-nďárny, které vyrábí v ostatních zápasech, avšak ne ve finále...

Zidanův trest nikdo nezpochybňuje, byl přiměřený a absolutně namístě. Jak říkají Adieu s Ajantisem, odebrání Zlatého míče je pitomost a vůbec to s případem "hlavička" nesouvisí.
Věř, že ve zastávání se Zidana nehrají žádnou roli mé osobní sympatie k němu jakožto k fotbalistovi. Jde o to, že se najednou ze Zidana vytváří násilník a bořič snů malých chlapců z ulice, kterým rozbil iluzi o jejich dobrotivém idolu. Ano, Zidane za svou kariéru vybuchl několikrát, ale ukaž mi fotbalistu, kterému neujedou ve vypjatém okamžiku nervy. Každý kdo hrál fotbal ví, že na hřišti člověk prostě uvažuje jinak než v civilu. A jaký zápas může být pro hráče vypjatější než ten, který je v jeho kariéře poslední a ke všemu v něm už dvě hodiny hraje nerozhodně o titul mistra světa?
Ještě jednou pro pořádek. Nechci tady tvrdit, že Zidane nic neudělal a vyloučení bylo nespravedlivé. Ani jsem nikdy netvrdil, že by měl Materazzi dostat ČK. Přesto jsem však proti tomu, abychom šmahem odsoudili Zidana jako vyvyrhela. Podle samurajského kodexu Bušidó se má člvoěk posuzovat ne podle toho jaký život vedl, ale jakým způsobem zemřel. Příjde mi však hloupé tento postup aplikovat na Zidanovu kariéru a soudit jednoho z nejlepších současných světových fotbalistů podle posledních deseti minut, které odehrál a zapomínat na všechno ostatní...