Překladatelské oříšky
Je to jméno Tsujathovy lásky. Z jednoho rozhovoru s Amoenem.
@1227 = ~I grew to love a woman. She was kind to me; she gave me the first disinterested kindness I had ever known.~
@1228 = ~What was her name?~
@1229 = ~Fair Star. She was the Fair Star of her people and the shining light of my life.~
@1227 = ~I grew to love a woman. She was kind to me; she gave me the first disinterested kindness I had ever known.~
@1228 = ~What was her name?~
@1229 = ~Fair Star. She was the Fair Star of her people and the shining light of my life.~
QUIDQUID ERIT, SUPERANDA OMNIS FORTUNA FERENDO EST
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pravá hvězda, nebo přezářivá by taky šla. Ale já měl na mysli něco jednoslovného. Krasná hvězdo mi nějak nejde přes pusu:-). Jinak souhlasím, s tím že jasná je vzhledem k okolnostem asi trefnější, ale není to ještě úplně ono. V Kronikách se vyskytuje Alana Hvězdbríza. Tak snad něco takového.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Hí, tak to vypadá, že se opět obrátím na Sillaru a zeptám se jí, jestli je ono "Fair" myšleno ve smyslu bright (jasná) nebo beautiful (krásná) 

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
No, nemůžu i pomoct, ale když slyším o "jasné/krásně hvězdě", tak se mi vybaví slovo 'večernice', což by ale k tomu, co se nám píše o Sillaře v módu asi nebylo zrovna vhodné:
Na tohle by imo spíš připadala 'jitřenka'.@488 = ~She was--yes, I did love her. I could not help it. She was beautiful.~
@489 = ~Her hair was like honey, and her eyes were as golden as a hawk’s.~
@490 = ~She was strong, the greatest warrior in Gilalion since Ellon Tamar himself. She was kind to me.~

- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Není
ale když už jsme se ze sférařského hlediska až tak moc nepozastavovali nad základní materiální, tak tohle by byl mnohem menší "omyl"
(chich, když tak uvažuju o té večernici, tak si vzpomenu na Pána prstenů - Arwen Večernice
)

(chich, když tak uvažuju o té večernici, tak si vzpomenu na Pána prstenů - Arwen Večernice

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
A když vidím tohle, nemůžu si nevzpomenout na diskusi na BonuswebuNeferit píše:(chich, když tak uvažuju o té večernici, tak si vzpomenu na Pána prstenů - Arwen Večernice)

Radek Ravas (Ravas) píše:Arwen je krásná. Jak žena morče? No fuj, kdo to napsal????
Jak stojí v lehkém průsvitném pláštíku s Aragornem a její levé ňadro se lehce dotýká Aragornovy ruky - no není to krása?
Arwen, Arwen, Arwen .....
sevencreature .::|^_^|:: (sevencreature) píše:Ad úvodní příspěvek threadu:
Liv prostě jako morče vypadá - to není urážka (ty snad nemáš rád morčata?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
No právě vybrat ten správný přívlastek. Ono nejenže to má oba významy, ale zároneň i spoustu jiných. Ona je prostě ze všech hvězd ta nejhvězdnější.
Přehvězdná.
Ale vzhledem k tomu, že se jedná o hlavně o spravedlnost a laskavost, teda v tom rozhovoru, možná by se hodilo něco ve stylu: Jasněna, nebo tak. Ona je to asi blbost, ale čeština je dost nešikovná na chytání takových mnohovýznamových slov. 

- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Chí, to zní jak ta šílená jména z Princezny ze mlejna - Belzeba a VodněnaLumtr píše:Jasněna, nebo tak.

Hmm, ale sakryš, jak by se to nakonec mohlo přeložit???

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele: