Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Vallun: Já ale zase nejsem žádný jedlík. Většinou dokonce třeba celý den nic nejím a pak až večeřím, ale občas se to zřejmě dohnat musí, takže mne pak chytají takovéhle žrádelní dny.
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Hamster píše:Vallun: Já ale zase nejsem žádný jedlík. Většinou dokonce třeba celý den nic nejím a pak až večeřím, ale občas se to zřejmě dohnat musí, takže mne pak chytají takovéhle žrádelní dny.
Tak to je jasná anorexie, respektive bulimie, ty dvě choroby se mi stále nějak pletou

A ač se v sýrech doslova rochním, smažákům jsem nikdy nijak neholdoval, možná to ale bude tím, že tato potravina nemá v naší rodině tradici a tak jsem se vždy dostal jen k různým prefabrikovaným výtvorům v školních jídelnách a restauracích nevalné kvality.
Ale ty smažené tvarůžky, co jsem kdysi dávno někde měl, počítá se to taky? :think:
Feed your head
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

A měl už někdo hermelín s mandlemi a na medu? skvělá delikateska, ale každý den by to asi nešlo (ani každý druhý...) :lol: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Sirine píše:A měl už někdo hermelín s mandlemi a na medu? skvělá delikateska, ale každý den by to asi nešlo (ani každý druhý...) :lol: 8-)
A tohle ti podávali kde? Zní to dost divoce. ;-)

Jinak samažák vlastně ani moc nemusím. Chutná mi velice, ale nějak mi vadí, že toho ani moc nesním a jsem totálně přejezená. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Vanda píše:
Sirine píše:A měl už někdo hermelín s mandlemi a na medu? skvělá delikateska, ale každý den by to asi nešlo (ani každý druhý...) :lol: 8-)
A tohle ti podávali kde? Zní to dost divoce. ;-)

Jinak samažák vlastně ani moc nemusím. Chutná mi velice, ale nějak mi vadí, že toho ani moc nesním a jsem totálně přejezená. ;-)
Chodívala jsem na něj jednou za čtvrt až půl roku do jedné hospůdky u náměstí v Novém Jičíně (vůbec tam měli zajímavé ňamky a vařili až na jedinou výjimku velmi dobře - ta výjimka dopadla tak, že mi uvařili znovu a grátis, abych asi nebyla tak, hm, naštvaná? a přidali grátis i kafe...) :lol:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

So... este raz sa vratim k teme davno zapadnutej prachom... Anzto ono mi to vrta hlavou furt (fakt thanks, yenn and company :-? :) )... Takze, po dlhsej uvahe, trvajucej asi pat minut, som sa rozhodol, ze ked budem velky (tj. ked vyjdem z oi. velmi dobrej skolskej jedalne), nebudem slavnym futbalistom, popstar, riaditelom zemegule, dokonca ani ovocim do Jogobelly, ale budem vegetarian! :-D Aj ked s mojim alibizmom stale viac menej mozem suhlasit, tak 1) zademonstrujem tym nejak svoj postoj, 2) sedi to 100% viac k mojmu lifestylu 3) nikdy som na maso nijak specialne nebol, takze mi to zas tak strasidelne chybat nebude... Howgh!
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Elessar píše:So... este raz sa vratim k teme davno zapadnutej prachom... Anzto ono mi to vrta hlavou furt (fakt thanks, yenn and company :-? :) )... Takze, po dlhsej uvahe, trvajucej asi pat minut, som sa rozhodol, ze ked budem velky (tj. ked vyjdem z oi. velmi dobrej skolskej jedalne), nebudem slavnym futbalistom, popstar, riaditelom zemegule, dokonca ani ovocim do Jogobelly, ale budem vegetarian! :-D Aj ked s mojim alibizmom stale viac menej mozem suhlasit, tak 1) zademonstrujem tym nejak svoj postoj, 2) sedi to 100% viac k mojmu lifestylu 3) nikdy som na maso nijak specialne nebol, takze mi to zas tak strasidelne chybat nebude... Howgh!
No jo...a je to léčitelné?... 8-) :-)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Jsem vděčný za každého nového vegetariána!
Za prvé je výroba potravy pro vegetariána daleko méně energeticky náročná (dokonce mnohonásobně), jelikož taková kravička, kterou my jíme, musí travičku nejprve spást. A jelikož taky běhá (atd.), tak se samozřejmě energetická síla toho, co sežere, nerovná výsledné energii toho, co poskytne svým konzumentům (je to asi 1:8 nebo kolik). A je tedy lepší, když se na té louce napase Elessar rovnou sám. ;-)

Za druhé je vegetariánství krokem zpátky v evoluci. Právě proto, že naši předkové začali hamat maso, zkrátil se náš trávicí systém, bříško už nebylo tak vyboulené, páteř se mohla narovnat a lebka umístit tak, aby na její stabilitu bylo potřeba méně svalů a především kostí. Díky tomu, že nemáme tak mohutnou lebku, je samozřejmě znatelně větší náš mozek. Jinak řečeno případní Elessarovi potomci neobstojí v konkurenci s mými, jelikož budou hloupější, menší vzrůstem (budou lézt po čtyrech), větší objemem (tlustí) a nadto se budou celý den muset pást na energeticky méně výhodné býložravé potravě, což přirozeně bude znamenat i častější vylučovaní, což opět bude znamenat časté odtržení od činnosti, kterou právě provádí. A přiznejme si, že pokud váš sexuální partner po pěti minutách odběhne na záchod, je přece jen výhodnější najít si nějaké hubeného masožravce/všežravce, který dokáže bez problému "splnit závazek". ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jab: Zapomínáš na to podstatné - k večeři budou mít naši případní potomci ty Elessarovy :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

sevencreature píše:Jab: Zapomínáš na to podstatné - k večeři budou mít naši případní potomci ty Elessarovy :mrgreen:
Pozor, Elessarova linie bude pravděpodobně obsahovat nebezpečné množství THC! :mrgreen:
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Jab: Ty si to evidentne nepochopil :roll: Pretoze TY prestanes jest maso so mnou- a rovnako vsetci ludia, predatori a dravci vsetkeho druhu... Internacionalny Sigil zraz na luke za kopcom? Aspon usetrim na strave, predsa len nemam moc penazi na rozhadzovanie...

Ale inak- ja som predsa aj tusim niekde napisal, ze nasilne premenit cloveka, ktory sa vyvinul ako vsezravec, nebude to prave orechove. Zato Vampiriin sposob v style "vlk sa nazere, aj ked kura nezostane cele, ale zomrie aspon spokojne" mi pripada rozumny, takze ak raz budu peniaze, chut a vplyv... :roll: Aj ked vsetky sliepky extazou nenadopujem, budem mat aspon nejaky ten dobry pocit, ze som sa snazil nieco urobit... A vegetarianom sa pravdepodobne stanem aj tak- nemam pocit, ze jeden vegetarian by mohol nejak vyrazne ovplyvnit evoluciu, ktora trvala o trochu viac, nez tych cca 70 rokov :mrgreen: Aj ked, riskovat neandertalskych potomkov... vazne je to tak vazne? :think: :-D
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Elessar píše:aj tak- nemam pocit, ze jeden vegetarian by mohol nejak vyrazne ovplyvnit evoluciu, ktora trvala o trochu viac, nez tych cca 70 rokov :mrgreen: Aj ked, riskovat neandertalskych potomkov... vazne je to tak vazne? :think: :-D
Horší, jelikož neandrtálci maso samozřejmě jedli. ;-)
Btw jeden vegetarián samozřejmě evoluci nezvrátí. Jenže děti mají ve zvyku přejímat návyky rodičů (ať už si o tom myslí Alnag co chce) a jedí logicky i stejnou/podobnou potravu (=zvyknou si na ní). Tedy je pravděpodobné, že by se tento zvyk nesl v tvé rodině dál.
Dále pak sice nebyla prokázána žádná škodlivost ryze rostlinné stravy na organismus, ale ona nebyla prokázána ani přímá souvislost mezi kouřením a rakovinou plic. A že se v rostlinné stravě prostě určité relativně důležité látky nevyskytují je fakt. Též je logické, že organismus přizpůsobený k "všežravosti" prostě nebude bezproblémově přijímat jen kytičky.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Jab- to zalezi od toho, ako sa k tomu ako potencionalny rodic postavim. Ak budem mat deti, rozhodne ich v tomto smere dusit nebudem, resp. FE- moja mama je vegetarianka. Ale vzdy sa nieco navarilo, zjedlo, len ona si dala nieco ine, popr. si nedala nic. Ja som sa vegetarianom z tohto dovodu rozhodne stat nerozhodol (mozno aj preto, ze mama sa tym vegetarianstvom nijak "nechvalila"- proste jedla si svoje a ja som si to vsimol casom) a u sestry som ziadne vegetarianske sklony nespozoroval ;)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Elessar: Eh, eh... Mňo, tvoje matka je vegetariánka a tebe to nijak neovlivnilo? Chápu to dobře? :-D ;-)
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Mno, vegetarianka v zmysle, ze masa je velmi malo (asketicky skorovegetarianizmus :) ), nie z hladiska presvedcenia (asi moj buduci pripad)... A neovlivnilo? Z fleku na to asi tazko odpovedat, ale toto konkretne asi nijak radikalne nie...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“