Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Já nejraději pusinky a jakékoliv sněhové pěčivo. Klidně i kbelík by toho mohl být.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Neferit Sr. píše:Já nejraději pusinky a jakékoliv sněhové pěčivo. Klidně i kbelík by toho mohl být.
A samotné pusinky, nebo ve formě kokosek a pod?;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Neferit Sr.
Sigilan

Čistě pusinky a sněhové pečivo bez ořechů, kokosu a podobně. Ale polité čokoládou považuji za vyšší třídu. Nejlepší je stejně dělávala mamka ale byl to proces jak u alchymislů.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Neferit Sr. píše:Čistě pusinky a sněhové pečivo bez ořechů, kokosu a podobně. Ale polité čokoládou považuji za vyšší třídu. Nejlepší je stejně dělávala mamka ale byl to proces jak u alchymislů.
Pusinky jsou opravdu alchymie...už se mi stalo, že myslím ve dvě ráno letěl plech přičmoudlých pusinek z okna naší kuchyně ze třetího patra dolů do sněhu - pro plech jsem šla až ráno :-) , kdyby je nemilovala moje dcera, dělala bych tak tři dávky a padla...jenže jich dělám tak krabici od in-line bruslí ;-) a ubývají světelnou rychlostí 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan

Začít konzumaci pusinek je pro nás postižené skutečně řeholní záležitost. Nikdy jich není dost a nikdy nejsou dost velké. Já sním klidně i ty přičmoudlé-do barby bílé kávy, to chytěj takovou karamelovou příchuť.

Plechy lítaj z okna? Ohnivý temperament Slovenky se nezapře! Naše babička pocházela od Trnavy , děda si ji tam našel když tam před válkou sloužil u 7.pěšího pluku. Byla klidný tvor, ale maskovaný divoch. Když chytla nerva tak to vypadalo že poboří i ty velký kachláky. Ale byla to zlatá duše.

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Já tedy nějak extra nemiluji žádné cukroví...sním vanilkové rohlíčky, kokosové kuličky, všechno v čem je marcipán a taková ta kolečka s marmeládou uvnitř..ale pokaždé tak po jednom kusu na snídani, jinak ne....přijde mi, že se do cukroví zbytečně dává spousta dobrých věcí (lískové oříšky, onen marcipán, kakao etc.), které se tím jaksi znehodnocují a bylo by lepší je jíst samotné.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Jíst samotné kakao? Zkoušel to někdo? Mám na mysli onen kakaový prášek, ze kterého se přidáním třeba mléka stane kakaový nápoj...ale vážně je kakaový prášek nic moc k jídlu ;-) 8-)
Naposledy upravil(a) Sirine dne 27.12.2006 19:59, celkem upraveno 1 x.
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Sirine: Já mám na mysli instantní kakao - Granko, nebo tak něco. Kakaový prášek ne, ten tu ani nemáme, nebo o něm nevím.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

Granko ujídám skoro pořád, tedy pokud mě neodhalí matka a neudělá mi přednášku na téma "Vývoj cen kakaa v 21. století".
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Chjo... Tak už jsme dojedli rybí polívku... :-(
Zas další rok na ni čekat... :evil:
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vampiria píše:Sirine: Já mám na mysli instantní kakao - Granko
Hmm, znám lidi (???) co jsou schopni sníst krabičku Granka lžící jen tak na posezení (záleží na množství skunku, které předtím vykouří :mrgreen:).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Granko? tak to chápu...já se vážně lekla, že někdo opravdu jí holandské kakao jen tak! bez mléka, třeba :lol: 8-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Cesare píše:Chjo... Tak už jsme dojedli rybí polívku... :-(
Zas další rok na ni čekat... :evil:
Cesare: jo, taky mám s tou polévkou tenhlenc pocit... zvláštní, že během roku na ní člověk ale ani takovou chuť nemá - tahle roční perioda je takové apetitní sebemrskačství ;-)

7c: eh? Sníst granko? Celou krabičku jsem teda nikdy nesnědl, ale daleko k tomu nebylo :-P To mi nepřijde až tak vyšinuté. Kdyby to bylo to čisté kakao, tak tam už by to vážně byl výkon ;-)

Když jsme u toho Granka... matně si vzpomínám na dětství a v Tuzexu kupované žluté (banánové), růžové (jahodové) a fialové (borůvkové) "granko"... jéé, to byly na krupicový kaši vždycky směsi chutí ;-) Tentokrát mi to ještě navíc motalo hlavu tím, jaktože existuje růžové kakao ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vlasák píše:matně si vzpomínám na dětství a v Tuzexu kupované žluté (banánové), růžové (jahodové) a fialové (borůvkové) "granko"... jéé, to byly na krupicový kaši vždycky směsi chutí ;-)
To bylo parádní - hmmm, ale nekupovali jsme ho v Tuzexu :-) Moje oblíbené bylo asi borůvkové - mňam. I když broskvové bylo taky parádní... Obzvlášť když jsme mohli kombinovat nápoje z růných příchutí s různými buchtami (třešňová, rybízová, malinová, jahodová)... Mmmmmm...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

7c: broskvové? To, člověče, neznám - jakou mělo barvu? :mrgreen: Ale přesně tak, z toho vznikaly úplně parádní sladké kombinace - budu po tom muset zapátrat v obchodech :-P
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“