Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Vlasák píše:
Cesare píše:Chjo... Tak už jsme dojedli rybí polívku... :-(
Zas další rok na ni čekat... :evil:
Cesare: jo, taky mám s tou polévkou tenhlenc pocit... zvláštní, že během roku na ní člověk ale ani takovou chuť nemá - tahle roční perioda je takové apetitní sebemrskačství ;-)
Já mám na ni chuť kdykoli, je to jedna z mejch nejoblíbenějších polívek - a babička ji dělala výbornou a mamka se to od ní naučila vařit zrovna tak dobře...
Akorát že mimo Vánoce se nikomu nechce babrat s rybí polívkou, přece jen není hotová úplně hned - a u nás v rodině nikoho na vaření dvakrát neužije.

...o to víc tý polívky na vánoce vaříme a žerem...:-]
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Cesare píše: babička ji dělala výbornou a mamka se to od ní naučila vařit zrovna tak dobře...
Hodláš pokračovat ve šlépějích předků? :wink: :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Mě tu trocha polívky naštěstí ještě zbývá, taky ji mám moc rád a taky ji jím jen jednou za rok (ale zas je to další důvod se na vánoce těšit :-P)
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

sevencreature píše:
Cesare píše: babička ji dělala výbornou a mamka se to od ní naučila vařit zrovna tak dobře...
Hodláš pokračovat ve šlépějích předků? :wink: :-P
Budu muset, mamka tu taky nebude věčně (i když je možný že mě přežije, samozřejmě) a Vánoce bez rybí polívky jsou pro mě poloviční Vánoce. ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Ajo, úplně jsem na to barevné granko zapomněla. Já milovala banánové, jen si nějak nezvpomínám, že by někdy přišlo na nějaké jídlo, vždy jsem ho prostě smlsala holé. Je mi divné, že by to naši kupovali jen proto, abych to mlsala, ale asi jsem byla rychlejší, než se jim podařilo uskutečnit záměr.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

:shock: :shock: :shock: Já se setkal jen s hnědým Grankem!! Nevěděl jsem, že existuje tolik barev!!
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Cozzinnni píše::shock: :shock: :shock: Já se setkal jen s hnědým Grankem!! Nevěděl jsem, že existuje tolik barev!!
Já si pamatuju ještě starý granka tuším s nějakým tím dětským ksichtem na krabici...
Určitě si vybavuju banánový (jako malý mi nejdřív děsně chutnalo, ale pak mi nějak najednou chutnat přestalo) a IMHO bylo i jahodový.

Ostatně, minimálně to jahodový se dá sehnat i dneska, nedávno jsem ho v nějakým krámě na regále viděla...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ale můj favorit bylo stejně jahodové mléko (ještě v těch igelitových pytlících) - to už je let... Nebo spíš "červené" mléko (stejně jako červená a žlutá limonáda :-) ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Když už jsme u toho nostalgického vzpomínání, tak si vybavuji taktéž jednu retro pochutinu z dob svých dětských let. Šlo o zubní pastu s velmi výraznou jahodovou příchutí. Chutnala tak dobře, že více pasty skončilo v žaludku než na chrupu. Kamarád si na tábor pro jistotu vozil jahodových tubiček hnedka několik, pod průhlednou záminkou péče o zuby. :lol:
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Geralt: myslíš Perličku, anebo Tutti-Fruti alias první setkání s komiksem na zadní straně krabičky? ;-) Tipoval bych Perličku - ta byla jahodovější ;-)

Cesare: jj, byla tam nějaká holčička, pamatuju si, že něco držela a nikdy se mi nepodařilo zjistit, co to je vlastně za věc 8-)

7c: no, ty mlíka - vim, že to v samoobsluze měli v takovejch modrejch přepravkách a teď v tom ty pytlíky, několik prasklých, kolem toho loužičky... ;-) Doma jsme pak pytlíky vždycky přelejvali do lahve a to byl rituál, na kterej jsem se vždycky těšil. Afaik červenej pytlík bylo tučný mlíko, jahodový bylo nějak sólo, to jsem nikdy neměl.
Žlutá a červená limonáda, to je taky klasika. Pak ještě byla Vinea a Top-topic, obé se myslím zase začalo vyrábět.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Geralt: tak jsem nebyla jediná, kdo si nečistil zuby a jedl pastu a já z toho měla takové trauma, co jsem byla za podivné dítě. ;-)

A zpátky k mlskám. Jedna z nějvětších pochutek byla dnes na oběd a to jahodové knedlíky s osmaženou strouhankou a cukrem. Snědla jsem 13 knedlíku a musela jsem se usmívat, když jsem si vzpomněla, že mi v jídelně na talíř dali 5 knedlíků a ještě jim příšlo divné, že se bráním, zda bych nemohla dostat přidáno. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Zubní pasta Perlička, to je prostě jednička... Co já toho sežrala... (A Tutti Frutti zrovna tak.)
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Vanda píše: ...že mi v jídelně na talíř dali 5 knedlíků a ještě jim příšlo divné, že se bráním, zda bych nemohla dostat přidáno. ;-)
Hihi, to mi připomíná jednoho spolužáka; jedna z možností oběda byly nějaké buchty, které teda já osobně nemusím, protože jediné, co se k nim dá pít, je většinou jakési barevné mlíko s příchutí omítky a bez něho je to suché jak brzda :-? No a zmíněný spolužák si vyžádal větší porci, pak si šel 2x přidat, pak poslal spolužáka a ještě poprosil mě, at mu jdu přidat :lol: Což o to, já měla svoji kuřecí čínu a neměla jsem nic lepšího na práci a tak jsem mu šla pro nášup. A i tak měl pořád hlad :lol: :lol: :lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Vlasák píše:Pak ještě byla Vinea a Top-topic, obé se myslím zase začalo vyrábět.
Vinea, hlavně červená, je chuťově skvělá, podle mě dalece lepší Top Topicu, který se mi zdá až moc umělý. A vyrábět se nepřestala, akorát ji nějakou dobu do Čech nedovážely.

Jinak největší svinstvo, kterého jsem požíval více než malé množství, byla Jesenka, tuším normálně jenom kávové dochucovadlo. Svého času jsem si tím skoro zdevastoval žaludek a nějakou dobu musel pobývat na dietě...
Už si to kupuju pouze jednou za čas... :-D
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Saruman píše:Jinak největší svinstvo, kterého jsem požíval více než malé množství, byla Jesenka, tuším normálně jenom kávové dochucovadlo. Svého času jsem si tím skoro zdevastoval žaludek a nějakou dobu musel pobývat na dietě...
Už si to kupuju pouze jednou za čas... :-D
Svinstvo? Jesenka je delikatesa, která se vůbec nedá srovnávat s tou nechutnou kakaovou variací, nebo dokonce tou levnější břečkou dělanou z mlíka.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“