Násilí (nejen) ve hrách, manželství a jiné radosti bytí

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Saruman píše:Sakra, už jsem za ten dlouhý čas od doby, kdy jsem se s tebou naposledy diskusně potýkal, úplně zapomněl, o jak strašnou zkušenost se jedná... :-D
Get some... get some! :twisted: ;-)
považuji už jen pro potenciální možnost rozchodu za výhodnější sňatek uzavřít. Přece jen se s institucemi, na které se pravděpodobně bude nutno obrátit, rozhodně jedná lépe, pokud hned od začátku hraješ podle jejich pravidel. Za součást společného života dvojice považuji i jeho zánik a zde si manželství komplikující roli rozhodně přiznal.
X
A co se týče paranoidního skeptika, mě se jedná spíše o to, že jeho charakter už principu počítá s rozchodem a snaží se na něj co nejlépe připravit, než že by dělal cokoliv proto, aby tomu předešel.
Sakra, sarumane, co je tohle za schízu? :lol: Tak je podle tebe lepší s rozchodem počítat, nebo ne?? Nebo to myslíš tak, že i ty sám jsi paranoidní skeptik, když pro manželství argumentuješ jeho hlavní vlastností? ;-)
O jakém přikování to hovoříš? Manželství je pouze formálním potvrzením něčeho, co zde již beztak existuje nebo existovat bude, a akorát dodává vztahu právní oporu.
Mám dojem, že když jsem něco podobného stránky v minulosti prohlašoval, tak jsem byl zavržen. V podstatě sohlasím, přestože mi asi vlasák zase vpálí, že v tom vidím jen to razítko. :-) Přikování vidím v tom, co sám tvrdíš. Dáš vztahu právní pevnost. Pokud manželství nevidíš jako určité vzájemné připoutání dvou lidí, tak mám strach, že z lidí, co se téhle diskuze účastní, budeš asi jedinný. (Teď je možné mne za tohle chytit, proto to vysvětlím - přestože např. neferiťák to "spoutání/spojení" vidí dost jinak než já [dokonce nevysvětlitelně], tak já v něm, jak už jsem řekl mnohokrát, stejně vidím jen tu právní stránku, o které mluví saruman)
Za součást společného života dvojice považuji i jeho zánik a zde si manželství komplikující roli rozhodně přiznal.
V pohodě, já ne. 8-)
Saruman píše:Vidíš, a já myslel, že za zavilou rebelii se obecně považuje i neuznávání systému a jeho tradic…
Za rebelii možná, ale mainstream v rebélii za každou cenu je imo někde trochu jinde. To je ale dost OT. Pokud si myslíš, že jakékoliv neuznávání systému a jeho tradic je a priori póza, tak ti to vyvracet nebudu, protože stejně nejsi sám.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Frosty - je mi líto, že jsem Tebe také zahrnul mezi jak jsi to nazval "odmítače" Já tak nechtěl nazvat nikoho atedy ani tebe. Ty jsi se ocitl mezi citovanými pouze proto, že jsem chtěl reagovat i na tvůj příkad se žralokem.

Nemám pocit, že bych s kýmkoliv diskutoval argumentem jak jsi uvedl o Rusku a šoupání nohama.
A obrana za každou cenu? Kdepak, to nemám já ani kdokoliv diskutjící zapotřebí. Již dříve jsem uvedl, že přestože se na problematiku dívám jak dívám je nakonec věcí každého jak se svým životem naloží. To jsem tvrdil i v diskusi o drogách a závislostech a kdekoliv je potřeba.

Moje nevýhoda je v tom, jak už jsem uvedl, že oproti většině diskutujících jsem o hodně starší. A protože pro mě je manžeství základem mého života a myslím si, že jsem jako manžel a rodič poměrně úspěšný. Nemůže tedy nikdo čekat, že tento svazek budu znevažovat jen proto, že dnes je moderní v Západní Evropě žít singl a naše společnost se protože se to jeví strašně in začala k tomuto názoru přiklánět.
Lidé na tomto fóru jsou velmi vyprofilovaní ke svobodě a životu bez omezení. Manželství omezení je. Já to vidím jako špatné. No a co. Kdo z fóra si tím, co já tvrdím nakonec bude řídit svůj život? NIKDO! Je to diskuse.

Proto i svoji poznámku, že zde lidé bez relevantních zkušeností dopředu zavrhují něco co jen vidí kolem sebe a hodnotí to na základě svých aktuálních postojů, myslím naprosto vážně bez jakýchkoliv postranních úmyslů. Pokud si to vykládáš jinak, je mi líto, ale není to pravda.

Pokud jednou Kebule nebo Neferit přijdou a řeknou tati budu ze ženit nebo vdávat, budu šťastný člověk. Vím totiž, že udělají správný krok. A neumím si představit argument, který by mi to vyvrátil.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 28.1.2007 20:51, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Neferit Sr. píše:Pokud jednou Kebule nebo Neferit přijdou a řeknou tati budu ze ženit nebo vdávat, budu šťastný člověk. Vím totiž, že udělají správný krok. A neumím si představit argument, který by mi to vyvrátil.
Fakt ne? Napadá mě hned několik situací, kdy bys asi moc šťasten nebyl. :-D
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Hamster píše:Sakra, sarumane, co je tohle za schízu? :lol: Tak je podle tebe lepší s rozchodem počítat, nebo ne?? Nebo to myslíš tak, že i ty sám jsi paranoidní skeptik, když pro manželství argumentuješ jeho hlavní vlastností? ;-)
„z principu počítá“ jsem myslel, že to bere jako nevyhnutelnost, ne jako eventualitu. V tom je i rozdíl mezi druhým a prvním odstavcem.
Hamster píše:Mám dojem, že když jsem něco podobného stránky v minulosti prohlašoval, tak jsem byl zavržen. V podstatě sohlasím, přestože mi asi vlasák zase vpálí, že v tom vidím jen to razítko. :-) Přikování vidím v tom, co sám tvrdíš. Dáš vztahu právní pevnost. Pokud manželství nevidíš jako určité vzájemné připoutání dvou lidí, tak mám strach, že z lidí, co se téhle diskuze účastní, budeš asi jedinný. (Teď je možné mne za tohle chytit, proto to vysvětlím - přestože např. neferiťák to "spoutání/spojení" vidí dost jinak než já [dokonce nevysvětlitelně], tak já v něm, jak už jsem řekl mnohokrát, stejně vidím jen tu právní stránku, o které mluví saruman)
Lidé mají emoce a je pouze logické, že je zapojují do všech aspektů svého života. A právní potvrzení vztahu k osobě, k níž druhá pociťuje silnou náklonnost, má pro většinu populace tendenci vyvolávat ty pozitivní z nich a naopak. Nelze tedy tvrdit, že se jedná pouze o razítko, protože tím pádem jsou opomíjeny ty návazné pocity. Uznávám, že manželství je částečně přeceňováno, ale spatřovat ho i mimo právo jako pouhou studenou formalitu nepovažuji za ideální náhradu…
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Saruman: 1) O nevyhnutelnosti rozchodu jsem nikdy nemluvil a ani mi o to nešlo. Samozřejmě, že jde jen o eventualitu... Když jsem o tom posledně začal psát (na což jsi ty reagoval), tak jsem se koneckonců snažil reagovat na vlasáka, který to na mě vytáhl.
2) Samozřejmě, vždyť mě je jasné, že spousta lidí má radost a pozitivní emoce i z toho "razítka". To jsem nepopíral. Co tedy řešíme?
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Ach, ach ach :-? svět složený jen se singl dospěje nejspíš ke svému konci, neboť nic neochrání ani nás ani naše děti (ono manželství zavazuje, ale rovněž dává křídla - oběma) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Jab - uveď. Já to potom porovnám s mým seznamem. Pak napíšu jak moc jsme se sešli.

Edit: Sirine -hezky a velmi pravdivě řečeno. :-D
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Sirine píše:neboť nic neochrání ani nás ani naše děti
Před čím? :-?
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hamster: Přece před hordami z Východu, muslimy, kořistnickými obyvateli USA, mandelinkou a nesezdanými lidmi všech pohlaví! :-D
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Hamster píše:
Před úředníckou byrokracií třeba (a to už při vyřizování rodného listu např.) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Sirine píše:
Hamster píše:
Před úředníckou byrokracií třeba (a to už při vyřizování rodného listu např.) 8-)
Před úřednickou byrokracií, která je postavená na zvýhodňování manželských páru před nemanželskými? :eh:
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Neferit Sr. píše:Jab - uveď. Já to potom porovnám s mým seznamem. Pak napíšu jak moc jsme se sešli.
Heh, raději ne. Nerad bych ti přidělával noční můry. :-) ;-)
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Hamster: Netuším, snad fakt, že já k manželství nadále chovám kladný vztah, kdežto ty jsi pořád proti...

Sirine: My máme v širší rodině hned dva bastardy a o problémech s byrokracii se nikdo nezmiňoval - teda krom té příhody, jak jim jeden úředník oběma hned na porodnici vypálil Kainovo znamení :-D -.
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Hamster píše:
Sirine píše:
Hamster píše:Před čím? :-?
Před úřednickou byrokracií, která je postavená na zvýhodňování manželských páru před nemanželskými? :eh:
Zvýhodňování ? kčertu ... chci to zvýhodnění vidět v praxi :!:
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Sirine píše:
Hamster píše:
Sirine píše: Před úředníckou byrokracií třeba (a to už při vyřizování rodného listu např.) 8-)
Zvýhodňování ? kčertu ... chci to zvýhodnění vidět v praxi :!:
Já nevím, jednodušší vyřizování rodného listu?

Tohle je ale bezpředmětná cesta, kterou by se mohla tahle diskuze ubírat. Já si myslím, že v našem systému mají manželské páry výhody, ty si myslíš, že ne. Ono to s původním tématem příliš nesouvisí.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“