Yenne, neni to náhodou tvůj obor?
Volná diskuse
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Neměl jsem tu čest a ani po tom netoužím. To co jsem viděl v TV mi plně stačilo. Nějak k podobným extravagancím netíhnu. Ale proti gustu žádný dišputát.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Docela zajímavě sem si povídal s nějakym medikem, podal mi do ruky "taků velků divnů věc", což sem se posléze dozvěděl, že jsou játra, taky jsem měl v ruce sval, část mozku a ledvinu. Njn, asi to nebude pro lidi se slabým žaludkem.Neferit Sr. píše:Neměl jsem tu čest a ani po tom netoužím. To co jsem viděl v TV mi plně stačilo. Nějak k podobným extravagancím netíhnu. Ale proti gustu žádný dišputát.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. 
-------------------------------------------
Flower power
Flower power
- Neferit Sr.
- Sigilan
Trandul - to není o žaludku.To je o vlastním pohledu na to co je vkusné a co je etické. Zemřelý člověk by měl mít, podle mého naprosto zastaralého názoru na svět, klid. Neměl by být vypreparován a vystavován jako atrakce.
Pokud s tím souhlasí, tak ať je s jeho tělem po jeho smrti nakládáno "po libosti" (v nějakých přijatelných mezích). Zcela určitě mu do toho nemá co kecat nějakej náboženskej potentát bez ohledu na víru - kdyby dotyčný onu víru vyznával, měl možnost souhlas neposkytnout... A už vůbec mi nemá nějakej pan Halík co mluvit do toho, jestli se tam podívat půjdu nebo ne...Neferit Sr. píše:Trandul - to není o žaludku.To je o vlastním pohledu na to co je vkusné a co je etické. Zemřelý člověk by měl mít, podle mého naprosto zastaralého názoru na svět, klid. Neměl by být vypreparován a vystavován jako atrakce.
Ano, je poněkud zvláštní využívat mrtvé k ekonomickému zisku, nicméně nikde není zakázáno spojit užitečné (vzdělání veřejnosti v oblasti anatomie) s příjemným (zisk pro provozovatele).
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Moje řeč, bylo to přinejmenším zajímavé, to je skoro to samý jako nechat se rozpitvat studentama medicíny, nebo nechat aby tvoje orgány po smrti implantovaly.Vallun píše:Ano, je poněkud zvláštní využívat mrtvé k ekonomickému zisku, nicméně nikde není zakázáno spojit užitečné (vzdělání veřejnosti v oblasti anatomie) s příjemným (zisk pro provozovatele).
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. 
Flower power
Flower power
Mňo ale dalo by se trochu říci, že s takovými mrtvolami, jako jsou na oné výstavě, se nikdy nepotkáte.
Nicméně laik tak dostává možnost spatřit v reálu lidskou svalovinu a napojení na kosti či systém oběhový. A vůbec spatří mnohé věci, jež jsou za normálních okolností tabu. Osobně si myslím, že celý projekt je velmi poučný. Neměl bych dokonce ani problém s tím, kdyby tam byla někdy vystavená má mrtvola. Koneckonců v té době už by mi to bylo celkem jedno.
Čímž neříkám, že nechápu sentimentalitu lidí vůči zemřelým. Tedy pokud nepřerůstá do jakéhosi perverzního pocitu zadluženosti vůči mrtvým a též pocitu viny z vlastního života, jenž trvá dále.
Nicméně laik tak dostává možnost spatřit v reálu lidskou svalovinu a napojení na kosti či systém oběhový. A vůbec spatří mnohé věci, jež jsou za normálních okolností tabu. Osobně si myslím, že celý projekt je velmi poučný. Neměl bych dokonce ani problém s tím, kdyby tam byla někdy vystavená má mrtvola. Koneckonců v té době už by mi to bylo celkem jedno.
Čímž neříkám, že nechápu sentimentalitu lidí vůči zemřelým. Tedy pokud nepřerůstá do jakéhosi perverzního pocitu zadluženosti vůči mrtvým a též pocitu viny z vlastního života, jenž trvá dále.
Ajantis - jasně, bude tam dost lidí, kteří na to jdou z jiných (nechci ty důvody raději vypočítávat...) důvodů, nicméně věřím,že těch, kteří se chtějí něco přiučit nebude málo. Byl tam bratr a říkal, že i pro něj, jakožto pro pokročilého (4.r) studenta medicíny, to bylo poučné a ukázalo mu to některé detaily, které by jinak jen těžko poznával...
Sentimentalita a úcta k zemřelím je samozřejmá, ale pro mne ten zemřelý představuje trochu něco jiného, než pár tkání...
Sentimentalita a úcta k zemřelím je samozřejmá, ale pro mne ten zemřelý představuje trochu něco jiného, než pár tkání...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
hmm, daju sa niekde zohnat fotky? vazne ma to zaujima, a rad by som si to pozrel
no a moj nazor na to je taky, ze mna tam vystavit mozete, to je pohoda, ale moju mrtvu matku by som si tam neprial
skratka ide o to, ze proti tomu aby som tam bol ja v zasade niesom... ale moji znami a moje okolie, rodina, atd by to urcite nechceli
no a moj nazor na to je taky, ze mna tam vystavit mozete, to je pohoda, ale moju mrtvu matku by som si tam neprial
skratka ide o to, ze proti tomu aby som tam bol ja v zasade niesom... ale moji znami a moje okolie, rodina, atd by to urcite nechceli
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Pokusím se o obé.Vallun píše:Hlavně si to užij a v pořádku se vrať:)
Především vysokohorská turistika. Ale v prvních dnech se kouknem na zoubek i Istanbulu. A pak se už přesouváme směr Kačkar. Tam má nejvyšší hora jen něco pod 4000 m.n.m., čili na primátora Béma to ještě nestačí.Vallun píše:prozradíš "náplň" pobytu?:)
- Neferit Sr.
- Sigilan
Jab -vyhýbej se kurdským separatistům, islámským fundamentalistům, zemětřesení, infekcím, povětrnostním děvám - víš co raději tam nejezdi vůbec, to nemůžeš přežít.