Vallun píše:Stále by sis myslela, že je blbost zavřít někoho za týrání dětí, pokud mu doktorka řekne, že jeho dítě prostě maso jíst musí, protože nedokáže trávit mléko? (prostě ze zdravotního hlediska jiná možnost není).
Vytáhl sis značně výjimečný případ.

Z toho tvého prvního příspěvku mi vyznělo, že mohou být kriminalizováni rodiče za to, že normálním zdravému dítěti nedávají maso - což opakuji, je blbost, jelikož se maso většinou nahradit dá.
Nicméně, ad ten tvůj příklad - slyšel jsi někdy o živočišné bílkovině? Je jich víc druhů a v některých nebývá mléko, nemůžu to ale nikde nikde najít, vrr.

Chodívala jsem si to kupovat do jednoho obchodu se zdravou výživou, je prý plnohodnotná náhražka masa.
Pokud by ovšem lékař řekl, že to dítě prostě musí maso jíst, tak by ho dítěti dávat měli. A proč hned zavírat, tak jim to dítě odebrat, no. Ovšem opakuji, přijde mi jako hloupost někoho kriminalizovat a odebírat mu dítě v případě, že mu maso nedává na žádost dítěte, dítěti to prokazatelně neškodí a maso je mu nahrazováno jinak.
Osobně jsem zatím o ničem takovém (tebou uváděný případ) neslyšela a ony zprávy tom, že je maso důležité - není to spíš tak, že jsou důležité ne látky získané z masa, ale látky rozpustné v tucích?
Btw. a přijde mi značně nepravděpodobné, že by rodiče, kteří se o své dítě zajímají natolik, že jej tahají po nějrůznějších gastrovyšetřeních, nakonec nedali na slovo lékařů....