Moderátoři: Sadako, sevencreature
Co to blábolím? Schválně se zajdi někdy podívat na koncert (a tím nemyslím koncert přípravného ročníku ZUŠ) kde bude hrát nějaký sólista na housle - z not skutečně nikdo z těch lidí nehraje a díky zavřeným očím se lépe vcítí do přednesu jelikož minimalizuje rušivé oční vjemy.Neferit Sr. píše:Frosty - co to blábolíš?
Já se snad ještě i urazímFrosty píše:Co to blábolím? Schválně se zajdi někdy podívat na koncert (a tím nemyslím koncert přípravného ročníku ZUŠ) kde bude hrát nějaký sólista na housle - z not skutečně nikdo z těch lidí nehraje a díky zavřeným očím se lépe vcítí do přednesu jelikož minimalizuje rušivé oční vjemy.Neferit Sr. píše:Frosty - co to blábolíš?
A to si skutečně necucám z prstu - tak to u většiny muzikantů (a nemusí zrovna hrát jen na housle) bývá ;)
No, tak když mám naposlouchaný klavírní doprovod, tak to jsem schopná zvládnout i bez not - ale proč bych to dělala, když nemusímNeferit: naučit se dvoustránkový přednes není o nic těžší, než se něco biflovat do školy. Jediný rozdíl je v tom, že tohle jde většinou snadněji(tedy baví-li to toho muzikanta OC)
Ten přípravný ročník ZUŠ nebyl OC směřován na tebe :D Já jen aby zas někdo neargumentoval tím, že ti caparti tam noty téměř vždy mají :)Neferit píše:Já se snad ještě i urazím![]()
![]()
Dirigent je má přece pochopitelně také zavřené. A posluchači v tomto směru nejsou výjimkou... Prostě zrak přece do hudby nepatříNeferit Sr. píše:Frosty - jsem téměř odzbrojen. Jen mi potom řekni k čemu je u filharmonie dirigent, když budou mít všichni zavřené oči.
Jj. Ostatně, k čemu by byl slepému a hluchému orcherstru dirigent? Stejně vždycky někde na ulici seberou před koncertem kolemjdoucího, navléknou ho do fraku a do ruky mu vrazí klacek, aby s ním před lidmi máchal a všichni jsou spokojeni.Vanda píše:Jinak dirigent je podle mě na vystoupení jen pro parádu, pro lidi, aby neměli lidi pocit, že si orchest fidlá, jak chce a nikdo ho neřídí