Volná diskuse
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to můžu jedině potvrdit - se zavřenýma očima bych neviděla na noty
(a učit se třeba dvoustránkový přednes nazpaměť je pěkná otrava
)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Co to blábolím? Schválně se zajdi někdy podívat na koncert (a tím nemyslím koncert přípravného ročníku ZUŠ) kde bude hrát nějaký sólista na housle - z not skutečně nikdo z těch lidí nehraje a díky zavřeným očím se lépe vcítí do přednesu jelikož minimalizuje rušivé oční vjemy.Neferit Sr. píše:Frosty - co to blábolíš?
A to si skutečně necucám z prstu - tak to u většiny muzikantů (a nemusí zrovna hrát jen na housle) bývá ;)
Neferit: naučit se dvoustránkový přednes není o nic těžší, než se něco biflovat do školy. Jediný rozdíl je v tom, že tohle jde většinou snadněji
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Já se snad ještě i urazímFrosty píše:Co to blábolím? Schválně se zajdi někdy podívat na koncert (a tím nemyslím koncert přípravného ročníku ZUŠ) kde bude hrát nějaký sólista na housle - z not skutečně nikdo z těch lidí nehraje a díky zavřeným očím se lépe vcítí do přednesu jelikož minimalizuje rušivé oční vjemy.Neferit Sr. píše:Frosty - co to blábolíš?
A to si skutečně necucám z prstu - tak to u většiny muzikantů (a nemusí zrovna hrát jen na housle) bývá ;)
No, tak když mám naposlouchaný klavírní doprovod, tak to jsem schopná zvládnout i bez not - ale proč bych to dělala, když nemusímNeferit: naučit se dvoustránkový přednes není o nic těžší, než se něco biflovat do školy. Jediný rozdíl je v tom, že tohle jde většinou snadněji(tedy baví-li to toho muzikanta OC)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ten přípravný ročník ZUŠ nebyl OC směřován na tebe :D Já jen aby zas někdo neargumentoval tím, že ti caparti tam noty téměř vždy mají :)Neferit píše:Já se snad ještě i urazím![]()
![]()
A jedna 'podpásovka' - k tomu aby byl člověk muzikant oči skutečně nutně potřebovat nemusí

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Frosty - jsem téměř odzbrojen. Jen mi potom řekni k čemu je u filharmonie dirigent, když budou mít všichni zavřené oči.
To s Rayem Charlesem je dobrý.
To s Rayem Charlesem je dobrý.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dirigent je má přece pochopitelně také zavřené. A posluchači v tomto směru nejsou výjimkou... Prostě zrak přece do hudby nepatříNeferit Sr. píše:Frosty - jsem téměř odzbrojen. Jen mi potom řekni k čemu je u filharmonie dirigent, když budou mít všichni zavřené oči.
A mimochodem, sluch do hudby nepatří také - vezměte si Beethovena - ten ho přece také nepotřeboval.
Ano, hudba budoucnosti je produkována slepými a hluchými pro hluché a slepé
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Jsem odzbrojen úplně.
Už mě nic dalšího nenapadá. Počkám co na to Neferit až se vrátí z Mikulova kde dneska tančí s Rút na jakési velké slávě.
Třeba ji něco napadne.
Třeba ji něco napadne.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
No nevím...ten koncert Deine Lakaien tuto teorii trochu vyvrací:) filharmonici na Ernsta, který dirigoval, docela koukali a zbytek kapely taky neměl zavřené oči...aspoň jsem si nevšimla.
oni se jen otáčeli zády, když zrovna nehráli. Hezké. :)
Naposledy upravil(a) Sadako dne 16.6.2007 17:25, celkem upraveno 1 x.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
jako rozhodně, když budu zpívat já, tak je lepší nejen nevidět, ale i neslyšet, ale jinak si nejsem jistá, jestli bych si vychutnala Mou vlast bez sluchu.
Jinak dirigent je podle mě na vystoupení jen pro parádu, pro lidi, aby neměli lidi pocit, že si orchest fidlá, jak chce a nikdo ho neřídí, ale když se člověk na ten orchestr podívá, tak fakt nikdo ani očkem o dirigenta nezvadí. Říkám si jestli by mě to bavilo, kdybych máchala rukama jako vzteklá a kdybych máchala jinou skladbu než, která se hraje, tak si toho dost možná ani nikdo nevšimne.
Jinak dirigent je podle mě na vystoupení jen pro parádu, pro lidi, aby neměli lidi pocit, že si orchest fidlá, jak chce a nikdo ho neřídí, ale když se člověk na ten orchestr podívá, tak fakt nikdo ani očkem o dirigenta nezvadí. Říkám si jestli by mě to bavilo, kdybych máchala rukama jako vzteklá a kdybych máchala jinou skladbu než, která se hraje, tak si toho dost možná ani nikdo nevšimne.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jj. Ostatně, k čemu by byl slepému a hluchému orcherstru dirigent? Stejně vždycky někde na ulici seberou před koncertem kolemjdoucího, navléknou ho do fraku a do ruky mu vrazí klacek, aby s ním před lidmi máchal a všichni jsou spokojeni.Vanda píše:Jinak dirigent je podle mě na vystoupení jen pro parádu, pro lidi, aby neměli lidi pocit, že si orchest fidlá, jak chce a nikdo ho neřídí
Frostyho "geniální" slepecká vize objasněná do dalšího stupně
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vanda: Zarazilo mě to vyjádření k jeho důležitosti v orchestru. On by orcherstr bez dirigenta moc dobře nezahrál...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?