Jsou to hodně divné organismy. Soubor houbových vláken tvoří podhoubí na kterém za vhodných podmínek vyrůstají plodnice. Tedy hříbky. Takže vegetariáni by to jíst neměli - není to zvíře ale ani kytka.
Mňamky anebo oblíbená jídla
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Skutečně houby nejsou zvířata.
Je to cosi co má mezi vším živým samostanou říši.
Jsou to hodně divné organismy. Soubor houbových vláken tvoří podhoubí na kterém za vhodných podmínek vyrůstají plodnice. Tedy hříbky. Takže vegetariáni by to jíst neměli - není to zvíře ale ani kytka.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Mno, já měl vždy za to, že vegetarián (alespoň ten "vanilla", "základní verze", či jak to nazvat) dodržuje dietu (dieta - složení stravy), která neobsahuje maso a části živočichů, případně jejich produktů.
Nikdy jsem si nevšiml že by vegetarián = konzument zeleniny a ovoce
Jinak ohledně zařazování hub (Fungi) do systému - heh, co se přírodních (pa)věd týče, už dávno jsem nabyl jistoty, že nevíme skoro nic, a po každém novém objevu a úpravě (překopání) stávajících vědomostí pouze zjistíme, že toho opět moc nevíme. Lidské vědomosti o realitě jsou (dle mě) pořád na úrovni mateřské školky (no, možná nám trochu fandím) - a to je jich docela pěkná kupka, řekl bych
A nějak jsem si nevšiml, že by se vegani oháněli genetikou, při stanovování toho, co je "košer" a co ne
I když, třeba to jednou taky přijde - veganská dieta bude popsána jako soubor DNA/RNA organismů, které mohou a nesmí jíst
Na "revizi" Tóry či Koránu bych ale nesázel
Nikdy jsem si nevšiml že by vegetarián = konzument zeleniny a ovoce
Jinak ohledně zařazování hub (Fungi) do systému - heh, co se přírodních (pa)věd týče, už dávno jsem nabyl jistoty, že nevíme skoro nic, a po každém novém objevu a úpravě (překopání) stávajících vědomostí pouze zjistíme, že toho opět moc nevíme. Lidské vědomosti o realitě jsou (dle mě) pořád na úrovni mateřské školky (no, možná nám trochu fandím) - a to je jich docela pěkná kupka, řekl bych
A nějak jsem si nevšiml, že by se vegani oháněli genetikou, při stanovování toho, co je "košer" a co ne
Na "revizi" Tóry či Koránu bych ale nesázel
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Neferit Sr.
- Sigilan
No já si myslím, že člověk je od přírody všežravec. Podobné typy stravování mi připadají jako módní výstřelek. Kdyby matka příroda chtěla abych se živil senem, tak budu mít bachor, knihu, čepec, sléz a budu po večerech přežvykovat.
Samozřejmě ať si každý jí co chce. Jen mě zaráží jak menšina těchto strávníků se dožaduje speciálních jídelníčků ve veřejném stravování a podobně.
Na druhou stranu je to pro někoho dobry kšeft.
Samozřejmě ať si každý jí co chce. Jen mě zaráží jak menšina těchto strávníků se dožaduje speciálních jídelníčků ve veřejném stravování a podobně.
Na druhou stranu je to pro někoho dobry kšeft.
já mám velmi intenzivní pocit, že vegetariáni a vegani mají především velké problémy sami se sebou...Hamster píše:Neferiťák: Já mám dojem, že vegetariánům a veganům vůbec nejde o to co po nich chce nějaká matka příroda. Problém mají spíš s tím, že to co by měli na talíři se musí v procesu přípravy popravit.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
to říká velká část z nich... a já zatím nepotkal nikoho, u koho by to byla pravda...a to někteří z nich patří mezi mé výborné přátele...Ajantis píše:A já znám zase veganku, které tyhle produkty nechutnají, nechybí a cítí se bez jejich konzumace fyzicky lépe než předtím.
Nemá problém sama se sebou ani jí nevadí popravy zvířat v procesu přípravy potravy.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Illuminating
- Sigilan
- Illuminating
- Sigilan
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že to bude u každého vegetariána etc. vždy z trochu jiného důvodu(ů) - ať už zmíněného či nezmíněného - a určitě si nemyslím, že je správné kvůli nějakému "vzorku", co Vallun zná, všechny odsuzovat.
Ostatně česká kuchyně určitě není vyhlášená pro svou zdravost, historie britských stravovacích návyků je všeobecně známá, o americké kultuře fastfoodů nemluvě...
Ostatně česká kuchyně určitě není vyhlášená pro svou zdravost, historie britských stravovacích návyků je všeobecně známá, o americké kultuře fastfoodů nemluvě...
Naposledy upravil(a) MCZ dne 5.10.2007 17:57, celkem upraveno 3 x.
- Neferit Sr.
- Sigilan
Hamster - možná že máš pravdu. Pokud ale usmrcení zvířete nazveš popravou, můžeš klidně říci vražda. Protože usmrcení bez soudu vraždou je. Tutíž je naše společnost a nejen naše složena z masových vrahů.
Zní to nějak blbě, viď.
Já zde radši opětovně veřejně prohlásím že nejlepší dlabanec je smažený sejra, opíkačky a putýnka tatarky.
A pokud někdo má mindrák z masité stravy je to jeho věc.
Zní to nějak blbě, viď.
Já zde radši opětovně veřejně prohlásím že nejlepší dlabanec je smažený sejra, opíkačky a putýnka tatarky.
A pokud někdo má mindrák z masité stravy je to jeho věc.
Ano, to zní (i když vegan z přesvědčení by řekl, že tomu tak je), a proto - jelikož maso mám rád a v rovnoprávnost zvěře nevěřím - na to tak raději nemyslím.Neferit Sr. píše:Tutíž je naše společnost a nejen naše složena z masových vrahů. Zní to nějak blbě, viď.
Na veganském argumentu však můj ani tvůj osobní postoj nic nemění a proto tyhle celkem časté argumenty o přírodních procedurách moc neberu.