Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Skutečně houby nejsou zvířata. :twisted: Je to cosi co má mezi vším živým samostanou říši.

Jsou to hodně divné organismy. Soubor houbových vláken tvoří podhoubí na kterém za vhodných podmínek vyrůstají plodnice. Tedy hříbky. Takže vegetariáni by to jíst neměli - není to zvíře ale ani kytka. :twisted:
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Mno, já měl vždy za to, že vegetarián (alespoň ten "vanilla", "základní verze", či jak to nazvat) dodržuje dietu (dieta - složení stravy), která neobsahuje maso a části živočichů, případně jejich produktů.

Nikdy jsem si nevšiml že by vegetarián = konzument zeleniny a ovoce :think:

Jinak ohledně zařazování hub (Fungi) do systému - heh, co se přírodních (pa)věd týče, už dávno jsem nabyl jistoty, že nevíme skoro nic, a po každém novém objevu a úpravě (překopání) stávajících vědomostí pouze zjistíme, že toho opět moc nevíme. Lidské vědomosti o realitě jsou (dle mě) pořád na úrovni mateřské školky (no, možná nám trochu fandím) - a to je jich docela pěkná kupka, řekl bych 8-)

A nějak jsem si nevšiml, že by se vegani oháněli genetikou, při stanovování toho, co je "košer" a co ne :think: I když, třeba to jednou taky přijde - veganská dieta bude popsána jako soubor DNA/RNA organismů, které mohou a nesmí jíst :lol:

Na "revizi" Tóry či Koránu bych ale nesázel :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit Sr.
Sigilan

No já si myslím, že člověk je od přírody všežravec. Podobné typy stravování mi připadají jako módní výstřelek. Kdyby matka příroda chtěla abych se živil senem, tak budu mít bachor, knihu, čepec, sléz a budu po večerech přežvykovat.

Samozřejmě ať si každý jí co chce. Jen mě zaráží jak menšina těchto strávníků se dožaduje speciálních jídelníčků ve veřejném stravování a podobně.

Na druhou stranu je to pro někoho dobry kšeft.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

No, houby jsou prostě houby:)

Co se týče jídelníčků, tak já jen požaduji, aby bylo uvedeno složení, tak jak to požadují příslušné právní předpisy, ale upravené o vyznačení obsahu hub. A docela bych ocenil, kdyby Eurest necpal houby i do jídel, kam nepatří...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Neferiťák: Já mám dojem, že vegetariánům a veganům vůbec nejde o to co po nich chce nějaká matka příroda. Problém mají spíš s tím, že to co by měli na talíři se musí v procesu přípravy popravit.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Hamster píše:Neferiťák: Já mám dojem, že vegetariánům a veganům vůbec nejde o to co po nich chce nějaká matka příroda. Problém mají spíš s tím, že to co by měli na talíři se musí v procesu přípravy popravit.
já mám velmi intenzivní pocit, že vegetariáni a vegani mají především velké problémy sami se sebou...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já znám zase veganku, které tyhle produkty nechutnají, nechybí a cítí se bez jejich konzumace fyzicky lépe než předtím. ;-)
A ne, nemá problém sama se sebou ani jí nevadí popravy zvířat v procesu přípravy potravy.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ajantis píše:A já znám zase veganku, které tyhle produkty nechutnají, nechybí a cítí se bez jejich konzumace fyzicky lépe než předtím. ;-)
Nemá problém sama se sebou ani jí nevadí popravy zvířat v procesu přípravy potravy.
to říká velká část z nich... a já zatím nepotkal nikoho, u koho by to byla pravda...a to někteří z nich patří mezi mé výborné přátele...
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Houby= obyč. jídlo, který uříznutí nohy, ani smažení nebolí. Nevidím důvod, proč by asi tak vegety tohle nejedly...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SlipKnoT píše:Houby= obyč. jídlo, který uříznutí nohy, ani smažení nebolí. Nevidím důvod, proč by asi tak vegety tohle nejedly...
ech, prosim? na to jsi přišel jak?
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

A to jako, že keď houbu nakopneš tak se rozbrečí? Kua hoši, přece nejsme druidi...
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Já myslím, že to bude u každého vegetariána etc. vždy z trochu jiného důvodu(ů) - ať už zmíněného či nezmíněného - a určitě si nemyslím, že je správné kvůli nějakému "vzorku", co Vallun zná, všechny odsuzovat.

Ostatně česká kuchyně určitě není vyhlášená pro svou zdravost, historie britských stravovacích návyků je všeobecně známá, o americké kultuře fastfoodů nemluvě...
Naposledy upravil(a) MCZ dne 5.10.2007 17:57, celkem upraveno 3 x.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Vallun: Možná je chyba na mé straně, ale ve svých posledních třech příspěvcích trochu přestáváš dávat smysl.
Neferit Sr.
Sigilan

Hamster - možná že máš pravdu. Pokud ale usmrcení zvířete nazveš popravou, můžeš klidně říci vražda. Protože usmrcení bez soudu vraždou je. Tutíž je naše společnost a nejen naše složena z masových vrahů.

Zní to nějak blbě, viď.

Já zde radši opětovně veřejně prohlásím že nejlepší dlabanec je smažený sejra, opíkačky a putýnka tatarky.

A pokud někdo má mindrák z masité stravy je to jeho věc.

Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Neferit Sr. píše:Tutíž je naše společnost a nejen naše složena z masových vrahů. Zní to nějak blbě, viď.
Ano, to zní (i když vegan z přesvědčení by řekl, že tomu tak je), a proto - jelikož maso mám rád a v rovnoprávnost zvěře nevěřím - na to tak raději nemyslím.

Na veganském argumentu však můj ani tvůj osobní postoj nic nemění a proto tyhle celkem časté argumenty o přírodních procedurách moc neberu.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“