Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

petruschka: To je Tvoja vec ak Ti to chutí... :roll:
Rozhodne to však nie je zdravé stále sa napchávať mäsom - samozrejme vegetariánstvo nie je správne, mäso je potrebné, ale v oveľa menšej miere ako ho bežne "naši" ľudia konzumujú...
A to ešte nehovorím o vyprážaných veciach... absolútne nezdravé... príjem tohto tipu jedla u mňa je minimálny...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Yachiko píše:Toto ukazuje aké máme zlé stravovacie návyky... :roll:
Jak to myslíš, "špatné stravovací návyky"? V každé zemi se přece jí něco jiného, v Řecku tohle a v ČR zase tamto, je snad jasné, že když v Norsku nerostou olivy, tak je nebudou jíst každý den :roll:
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Yachiko: Nj, my Češi jsme takový prasata.. :-D Ale jak říkal Pandrhola v té skvělé pohádce: "Maso :!: Já musím mít maso :!: " :lol:
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Lenže dnes sú už u nás dostupné takmer všetky potraviny...
A nepovedz mi, že hranolky a vyprážaný syr sú zdravšie než zeleninový šalát s darmi mora...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
petruschka
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petruschka »

yachiko: nekoulej očima, jsem si dělal srandu :) ale je pravda, že kdyby do mě občas matka pod hrozbou násilí nedostala aspoň nějakou zeleninovou oblohu, žral bych nejspíš jen maso... bez příloh 8-)
...
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ja mám radšej stredomorskú kuchyňu, menej mäsa, viac zeleniny etc...
Tento spôsob stravovania je určite zdravší, ale nech si každý vyberie čo mu chutí... ;-)
BTW Ktoré národné kuchyne máte najradšej?
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Čo sa týka darov mora - po všetkých toxických látkach, ktoré sa do morí a oceánov vypúšťajú by som o zdravej výžive z rýb pochyboval. :lol:
There is a limit to stupidity.
182
petruschka
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petruschka »

sinuhet: ono je to celkem rozumně uspořádáno, že třeba v severských zemích je pro lidský organismus lepší přijímat víc masa a sacharidů, protože se tím udržuje tepelný komfort těla rozhodně líp, než nějakou zelenou natí. na jihu je zas dost teplo a lidi si můžou dovolit cpát se olivama a ovocem
...
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Jj to je pravda - nedá sa povedať, že by boli živočíchy z mora nezávadné...
To sa však dnes nedá povedať asi o žiadnej potravine, ktorú si si nedopestoval doma pod vlastným dohľadom... ;-)
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Pan Bača píše:Ale fuj, nech toho....jak to cítím v puse, tak mě natahuje jak sviňa....
Vampi: k tomu odporu proti české kuchyni jsi došla "vlastními zkušenostmi", nebo proto, že to je "moderní", žrát jen jako ital, číňan a já nevím, kdo ještě ;) ( i když k tobě mi tahle možnost moc nepasuje)

Nemůžu si pomoct, ale veškerá hysterie proti české kuchyni mi přijde jako módní hit, aby tzv. celebrity ukázaly, jak jsou světové a my, malí čeští človíčci, jsme proti nim naprostý póvl.
Přišla jsem k tomu několika velmi špatnými zkušenostmi v útlém věku. Prostě mi tzv. "tradičních" českých jídel téměř nic nechutná a po tučnějších věcech, kterých je mezi nimi docela dost, se mi dělá špatně :-? . Btw. mám dojem, že česká kuchyně je opět velice IN :twisted: aspoň jsem to četla v jakémsi pochybném plátku na netu 8-)

EDIT: Hranolky..brambory, když se zmrazí a rozmrazí, tak se z nich stane nechutná kaše, takže se brambory na hranolky myjí v pyrosiřičitanu :twisted: nevím, co to je, ale moc chutně to nezní, mě osobně ty kupované nechutnají, zásadně domácí.
A oblíbené kuchyně? Japonská, thajská, čínská, italská, řecká, španělská, místy i francouzská.
Neoblíbené: Íránská, neměcká, česká & slovenská, anglická.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

CrowX: Jj, obecně je to s mořskými živočichy dost nahnuté. A asi nejhorší jsou různí mrchožrouti (jako třeba krevety). Navíc mořské potvory v sobě zachytávají poměrně dost těžkých kovů. Ale dokáží je na druhou stranu uchovávat v neškodné formě (relativně :-? ) - detaily si moc nepamatuju a skripta tu nemám :lol:

Obecně řečeno, ti živočichové, kteří jsou na nejvzdálenějším konci potravního řetězce (tj. sežerou předchozí řetězech) toho nachytají nejvíc :-?

P.S. Ale i tak bude asi mořská strava zdravá (když se Japonci dožívají tak vysokého věku :wink: - ale to je asi celkovými životními návyky :-) ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature píše:Ano, pověstné rumové pralinky... 8-)
Ty jsou taky dobré, ale na mysli jsem je neměl. Mluvil jsem o belgických pralinkách apod. :-P
sevencreature píše:Saruman: No tvá záliba ve sladkostech by se ti mohla vymstít - docela dost se z nich kazí zuby :-?
Ořechový rohlíček, třešňová/višňová kapsa, čokoláda, buchty, koláče, žemlovka... - mňam, mňam :-P Co se týče zubů, mám štěstí v neštěstí - jsou sice křehčí, než je běžné, ale zase se mi méně kazí (kaz jsem neměl ani nepamatuji).
petruschka píše:a hlavně ze... škraloupu...
Škraloup je vynikající ;-)
sevencreature píše:Já osobně vepřové maso nemusím - dám si radši kuřecí.
Druh masa je mi vcelku lhostejný, pročež i prasátko mám rád. Vepřový plátek naložený přes noc v nějaké kořenící směsi a poté osmažený, to je něco.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

yachiko: a tvoje definice nezdravého jídla? Všechno smažené/fritované/tučné? Nezdravé jsou všechny věci, konzumované ve větších než rozumných dávkách
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ja tu nechcem zavádzať žiadne definície... ja hovorím že pražené/fritované/mastné je na 100% menej prospešné než napr. zelenina a pod...
Veď si prdestav: Jeden človek raz za 2 dni zie 0,5 kg napr. jabĺk a druhý zie raz za 2 dni toľko isto hranoliek... predpokladáme, že obaja na jedlo rovnako reagujú, majú rovnaké zdravotné problémy, životný štýl, všetko...
Ktorý z nich na tom bude po zdravotnej stánke lepšie? ;-) U pražených jedál je napríklad dokázané, že sú karcinogénne...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Když už je řeč o sladkém, zrovna tu z tuby vycucávám Jesenku ;-)

Ze sladkostí mi ale tkví v paměti sladkej žloutkovej krém (míchat žloutky, trochu horký vody a hodně cukru), kterej mi dělala máma, když jsem byl malej - to mě vždycky prosladilo až do morku kostí 8-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“