a pak, že kolektiv nedokáže ovlivnit názor jedince.

Takže pěkně kus slaniny, šest vajec a vzhůru k všežravosti. Já si dnes na večeři udělám krupici.

Moderátoři: Sadako, sevencreature
Tohle dle mého není pravda.AlieN píše:Vegetariáni nejí maso z přesvědčení
Já empiricky zjistil, že energie potřebná na přípravu "běžného" jídla + náklady ušlých příležitostí výrazně převyšují hodnotu energie, kterou z toho jídla získám.Sirine píše:Nesouhlasím...trávila jsem poměrně dost času na dvou vysokoškolských kolejích v Blave a jsem tedy asi naprosto beznadějný případ ....Ajantis píše:Na odvykání konzumace masa je dobrý život na vysokoškolské koleji.
Ale on je vlastně dobrý na odvykání konzumace veškerého jídla.![]()
![]()
Aha, tak nejen, že jsem na Zoretku nenarazila, ale i se prý skutečně už nevyrábí, což je klasický osud všeho dobrého. Já třeba měla ráda ty lékořicové "pendreky" a ty se na váhu už taky neprodávaj a nebo mám ráda zázvorou limonádu, ale už jsem ji ve všech obchodech asi vykoupila.Vlasák píše:Tvar měla jako taková trubičkaVanda píše:Vlasák: já teda do sladkostí dost dělám, je to můj koníček a matně si vybavuji, že Zoretka kdysi existovala, ale jestli ještě existuje, tak jsem na ni v obchodě nenarazila. Připomeň mi, jaký měla tvar a barvu obalu?Vevnitř byla nějaká žlutá náplň, snad vaječnej koňak nebo něco takového (podobné co ve špičkách
). Celé to bylo v čokoládě... Obal si vybavuju velmi matně - myslím, že takový stříbrný.
Souhlas, existují vegetariáni, kteří maso prostě nemusí, ale vzhledem k tomu, že elessarovi masíčko šmakuje, to asi nebude ten případ.Ajantis píše:Tohle dle mého není pravda.AlieN píše:Vegetariáni nejí maso z přesvědčení
Co já znám vegetariány z přesvědčení, tak by raději žvýkali hlínu, než aby jedli maso (a něco jako že ho dostávají v jídelně na talíř by pro ně rozhodně nebyla výmluva, protože nikdy není problém říct si o dvojnásobnou porci brambor).Elessar píše:nie, teraz NIE SOM vegetarian. Rad by som, az budem jedalnicek vo vlastnych rukach, nim raz bol. Ale logicky to nemozem stopercentne zarucit...
Not enough, tohle není vegetariánství. Dost se mi nezdá, jak si jako jeden z důvodů použil, že se to hodí k tvýmu životnímu stylu. Znamená to, že jde jen o pózu?Elessar píše:Ale prinajhorsom by som si ho mal davat len obcas. Enough?
Vážně odečítáš ušlé příležitosti? Já slyšel, že chlapce, co umí vařit spousta žen žereAjantis píše:Já empiricky zjistil, že energie potřebná na přípravu "běžného" jídla + náklady ušlých příležitostí výrazně převyšují hodnotu energie, kterou z toho jídla získám.
...a možna se stane něco jiného a budeš jíst jen maso, maso, masoElessar píše:Hamster- to s tou pozou... Neber vsetko vazne (resp. toto vazne neber vazne);)
Takto- radsej by som jedol hlinu, nez maso z McDonaldu alebo KFC. A na mase nejak neulietavam- len ho zjem. Preco sa vlastne chcem stat vegetarianom a nim nie som? Pretoze v tom stale nemam jasno. Takze to zatial nechavam na "polovicnom vegetarianstve" (tj az na skolu sa snazim maso obmedzovat) plynut s vyssie spomenutym alibizmom... Mozno sa nieco stane a ja sa stanem vegetarianom uz zajtra. Netusim...