Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Vidíš Ellesare-
a pak, že kolektiv nedokáže ovlivnit názor jedince. :-D Nakonec přijdeš na to, že stát se vegetariánem bez zdravotních důvodů je hovadina, a hlavně, že pro to nemáš žádný racionální důvod. :applause:
Takže pěkně kus slaniny, šest vajec a vzhůru k všežravosti. Já si dnes na večeři udělám krupici. :oops: Bo nevím co bych sněd!
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Yenn- vidis! racionalny alibizmus! :applause:
Neferit Sr.- :shock: Radsej si ani nechcem predstavit, kde by som skoncil, keby som vsetko robil z racionalnych dovodov! :naughty: (eh... na slusne platenom mieste v sporiadanom manzelstve :?: )

Ale kolektiv nazory jednotlivca samozrejme ovlivnit dokaze, hlavne pri mojom komplexe menejcennosti a nulovom sebavedomi... :oops: Ale nakoniec po hodinach uvah skoncim zasa pri tom svojom, spravnom :-D
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

AlieN píše:Vegetariáni nejí maso z přesvědčení
Tohle dle mého není pravda.
Vegetarián nejí živočišné maso, jde tedy o popis skutečnosti bez analýzy a hodnocení motivů, jež ho k tomu vedou. Ty jsou individuální.
Sirine píše:
Ajantis píše:Na odvykání konzumace masa je dobrý život na vysokoškolské koleji.
Ale on je vlastně dobrý na odvykání konzumace veškerého jídla. :-D
Nesouhlasím...trávila jsem poměrně dost času na dvou vysokoškolských kolejích v Blave a jsem tedy asi naprosto beznadějný případ .... :-( 8-)
Já empiricky zjistil, že energie potřebná na přípravu "běžného" jídla + náklady ušlých příležitostí výrazně převyšují hodnotu energie, kterou z toho jídla získám.
Trochu se to vyrovnává u rohlíků a podobných věcí, takže při velkém nadbytku času nebo naopak nedostatku energie po nich též občas sáhnu. :-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Ajantis: ale do toho už zase není započítaná ta euforie z pořádného pokrmu ;-) Nějaká energie, ta proleze útrobami, ale ten pocit, ten pocit, to je to hlavní... ;-) 8-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Vlasák píše:
Vanda píše:Vlasák: já teda do sladkostí dost dělám, je to můj koníček a matně si vybavuji, že Zoretka kdysi existovala, ale jestli ještě existuje, tak jsem na ni v obchodě nenarazila. Připomeň mi, jaký měla tvar a barvu obalu?
Tvar měla jako taková trubička ;-) Vevnitř byla nějaká žlutá náplň, snad vaječnej koňak nebo něco takového (podobné co ve špičkách ;-)). Celé to bylo v čokoládě... Obal si vybavuju velmi matně - myslím, že takový stříbrný.
Aha, tak nejen, že jsem na Zoretku nenarazila, ale i se prý skutečně už nevyrábí, což je klasický osud všeho dobrého. Já třeba měla ráda ty lékořicové "pendreky" a ty se na váhu už taky neprodávaj a nebo mám ráda zázvorou limonádu, ale už jsem ji ve všech obchodech asi vykoupila.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Vlasák: Jak pro koho. 8-) Hlavní je energie, na smyslových požitcích typu jídlo si vážně neujždím. 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vanda: takže se už nevyrábí... Takže už se na to vážně dá jen zastřeně vzpomínat ;-)
Zázvorová limonáda afaik sehnatelná je - vlastně, nejde ani tak o českou specialitu, takže jde jen o to najít obchod, který prodává tenhle západní artikl 8-)

Vampiria: nj, každej pes, jiná ves... ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Vlasák: já vím o jedné restauraci v Brně, kde podávají zázvorou limonádu a ani žádná kupovaná nebyla tak dobrá. Jestli oni tam nemají nějaký svůj recept...jenže to Brno mám tak z ruky a jezdit tam jen kvůli limče by se mi nechtělo, i kdybych an to měla. :cry:
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Ajantis píše:
AlieN píše:Vegetariáni nejí maso z přesvědčení
Tohle dle mého není pravda.
Souhlas, existují vegetariáni, kteří maso prostě nemusí, ale vzhledem k tomu, že elessarovi masíčko šmakuje, to asi nebude ten případ.
Elessar píše:nie, teraz NIE SOM vegetarian. Rad by som, az budem jedalnicek vo vlastnych rukach, nim raz bol. Ale logicky to nemozem stopercentne zarucit...
Co já znám vegetariány z přesvědčení, tak by raději žvýkali hlínu, než aby jedli maso (a něco jako že ho dostávají v jídelně na talíř by pro ně rozhodně nebyla výmluva, protože nikdy není problém říct si o dvojnásobnou porci brambor).
Elessar píše:Ale prinajhorsom by som si ho mal davat len obcas. Enough?
Not enough, tohle není vegetariánství. Dost se mi nezdá, jak si jako jeden z důvodů použil, že se to hodí k tvýmu životnímu stylu. Znamená to, že jde jen o pózu?
Ajantis píše:Já empiricky zjistil, že energie potřebná na přípravu "běžného" jídla + náklady ušlých příležitostí výrazně převyšují hodnotu energie, kterou z toho jídla získám.
Vážně odečítáš ušlé příležitosti? Já slyšel, že chlapce, co umí vařit spousta žen žere :-D (Z vlastní zkušenosti ale nemluvím, protože neuvařím ani vodu).
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hamster: Ony nežerou ty chlapce, ale to co ti chlapci uvaří. :-)
Já osobně mám taky ráda lidi, co umí vařit, sama jsem skončila u té vody (a to ještě občas dopadne katastrofálně).
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Hamster- to s tou pozou... Neber vsetko vazne (resp. toto vazne neber vazne) :roll: ;)

Takto- radsej by som jedol hlinu, nez maso z McDonaldu alebo KFC. A na mase nejak neulietavam- len ho zjem. Preco sa vlastne chcem stat vegetarianom a nim nie som? Pretoze v tom stale nemam jasno. Takze to zatial nechavam na "polovicnom vegetarianstve" (tj az na skolu sa snazim maso obmedzovat) plynut s vyssie spomenutym alibizmom... Mozno sa nieco stane a ja sa stanem vegetarianom uz zajtra. Netusim...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Elessar píše:Hamster- to s tou pozou... Neber vsetko vazne (resp. toto vazne neber vazne) :roll: ;)

Takto- radsej by som jedol hlinu, nez maso z McDonaldu alebo KFC. A na mase nejak neulietavam- len ho zjem. Preco sa vlastne chcem stat vegetarianom a nim nie som? Pretoze v tom stale nemam jasno. Takze to zatial nechavam na "polovicnom vegetarianstve" (tj az na skolu sa snazim maso obmedzovat) plynut s vyssie spomenutym alibizmom... Mozno sa nieco stane a ja sa stanem vegetarianom uz zajtra. Netusim...
...a možna se stane něco jiného a budeš jíst jen maso, maso, maso :shock: :lol:
P.S.zítra budu dělat palačinky ;-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan

Sirine - palačinky mě moc neberou. Já je smám rád tak, že po usmažení se pěkně naplní sladkým tvarohem s rozinkami, stočí, položí pěkně jedna vedle druhé na plech. Pak se pocukrují a posypou skořicí, potřou hodně kalorickým máslem a pěkně zapečou.
Jo to jich pak může být i korýtko jak pro sele. A jak je máš nejraději Ty?

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

K tvarohovým přidávám do tvarohu pár kapek citronové šťávy, a když zepékám, tak s mletými ořechy (hm, to můžu)... :-)
Jinak palačinky jsou jedno z mých veĺmi oblíbených jídel (jen kdyby se tak dělaly samy...) a klidně jen s jahodovou marmeládou 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan

Ty oříšky to musí být skvělý doplněk. Já totiž ve svém rozmachu zapoměl napsat, že tvaroh před stočením palačinky štědře natřu povidlama. Ale ta jahodovka musí být taky paráda. Děkuji za inspiraci. :-D

Ale nemůžu si pomoci :oops: - nejlepší je smažený sejra!!!!!!!!!!!

Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“